De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft wel een machtig gerecht. Ik heb Kaiserschmarrn met dronken rozijnen gemaakt, een onweerstaanbaar lekker winters toetje.

 

Kaiserschmarrn

 

Kaiserschmarrn is een luchtig gebakken en gekaramelliseerde pannenkoek die in stukken gesneden wordt. Vaak wordt het geserveerd met wat jam en poedersuiker. Denk je aan wintersport, dan denk je toch echt aan kaiserschmarrn. Deze fluffy Oostenrijkse pannenkoekjes zijn de perfecte traktatie na het skieen. En jij kunt ze thuis minstens net zo lekker maken. Hier vind je het ultieme recept voor kaiserschmarrn.

 

Zelf maken

 

Om thuis de lekkerste kaiserschmarrn te maken, volg je de stappen van het onderstaande recept. De truc voor deze perfecte Oostenrijkse traktatie is het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur van de kaiserschmarrn. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je gaat bakken.

 

En nog zo’n machtig wintersport gerecht is deze Aardappelpuree met kaas en knoflook. Probeer dat ook eens.

 

 

Recept Kaiserschmarrn met dronken rozijnen: