De kalfs picanha was in de aanbieding, reden voor mij om deze te kopen. Nu heb ik nog nooit een picanha bereid en heb ik geen barbecue (schaam je foodblogger!), dus vind ik het reuze spannend om dit te bereiden. Op internet werd ik ook al niet veel wijzer hoe een kalfs picanha te bereiden, dus zelf maar gaan uitproberen dan. Wel vond ik uit dat medium stuk kalfsvlees een kerntemperatuur van tussen de 50 en 60˚C zou moeten hebben. Nu houdt ik wel van medium, zeker als het om een goed stuk(je) kalfsvlees gaat. Daar houd ik met dan maar aan vast. Vandaag dus de kalfs picanha in de oven geroosterd.

 

Eerst het vlees lekker gegrild in mijn stoere gietijzeren grillpan (deze pan is mijn excuus voor het niet hebben van een barbecue (haha). Mooi grillstrepen erop en dan in de oven. Vleesthermometer erin en wachten maar tot deze op de juiste temperatuur gekomen is.
Heb het vlees er toen uitgehaald en laten rusten. Daarna aangesneden en wat denk je ….. perfect rosé gegaard en super mals kalfsvlees. Pfff, die kunnen we ook weer aanvinken.
Door het vlees op zo’n lage temperatuur in de oven te garen wordt het zo heerlijk mals.
En de complimenten vlogen over de tafel, dit was het lekkerste stuk vlees wat ik voor de familie bereid had.

Kalfs picanha in de oven geroosterd

Serveer het vlees op een mooie schaal met lekkere groenten van het seizoen erbij. Ook lekker met gebakken aardappeltjes of een heerlijke aardappelsalade op een warme dag.
De dressing die ik bij het vlees en de groenten gemaakt heb, was een perfecte combi. Lekker fris door de citroenrasp en -sap en pittig door de mosterd en gerookte paprikapoeder.

 

Kalfsvlees

 

Kalfsvlees wordt weinig gegeten in Nederland en dat is jammer. Het is heerlijk mals en verfijnd vlees. Als je slager het niet heeft, kan je dit vlees altijd online bestellen. Lees hier hoe ik een zalige Kalfsentrecôte bereid heb.

 

 

Recept Kalfs picanha in de oven geroosterd: