Ik krijg steeds meer plezier in het maken van gerechten tijdens mijn crash dieet. Niet kijken naar wat ik niet mag eten, maar kijken wat ik wel mag eten en daar dan een feestje van maken. Het commentaar op social media is …. ja zo kan ik ook wel ‘crashen’. Ik probeer er maar iets leuks en lekkers van te maken, zodat ik niet het idee heb dat ik op dieet ben. Zo ook deze kalkoenfilet met couscous van gekleurde wortelen. Omdat ik geen koolhydraten mag, probeer ik die te vervangen door groenten. Ik had nog een paar gekleurde wortelen over en heb deze in de keukenmachine fijngehakt tot ‘couscous’. Ja je moet toch wat verzinnen nietwaar? Het is wederom een lekkere combinatie geworden, al zeg ik het zelf (haha).
Ik heb een witte, gele en zo’n mooie paar/oranje wortel gebruikt. Als je geen gekleurde wortelen kunt vinden, gebruik dan gewoon de oranje peen.
En nog een lekker crash dieet recept
Deze Courgetti met Puttanesca saus en tonijn was ook ontzettend verantwoord en heel erg lekker. Probeer die ook eens.
Ingrediënten
- 2 kleine kalkoenfilets
- 2 tl za’atar
- peper en zout
- 3 gekleurde wortelen
- 1 el olie
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook, geraspt
- ½ rode peper
- 2 lente-uitjes
- 4 takken dille
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Verhit een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur.
- Bestrooi de kalkoenfilets met za’atar, peper en zout en bak de kalkoenfilets aan beide kanten goudbruin in de pan.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een ovenschaal. Zet de schaal in de oven en gaar de filets in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de grootte).
- Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in een keukenmachine. Draai deze in de machine met korte pulses tot ze klein genoeg zijn en de structuur hebben van couscous.
- Doe het in een kom en zet aan de kant.
- Snijd de rode ui en paprika fijn en hak de knoflook en rode peper fijn.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan tot het heet is en voeg de ui, paprika, rode peper en de knoflook toe. Bak tot de groente een beetje glazig begint te worden.
- Voeg dan de wortelcouscous toe en bak dit voor een paar minuten mee. Het heeft niet veel tijd nodig om gaar te bakken. Breng op smaak met peper en zout
- Haal de blaadjes van de dille takken en hak dit fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringen.
- Voeg dit op het laatst toe. Schep de couscous op de borden en serveer de kalkoen erop.