Dulce de leche ken jij dat? Het is een karamelpasta, gemaakt gecondenseerde melk. Je kunt het voor heel veel recepten gebruiken, zoals in gebak, ijs ervan maken of een topping voor brownies. Ook lekker op een pannenkoek of op je boterham. Je kunt het heel makkelijk zelf maken. Als je die karamel gemaakt hebt, is deze karamel chocolade pinda trifle in een glaasje een heel makkelijk toetje om te maken. Je hoeft alleen nog maar de slagroom op te kloppen de cake in blokjes te snijden en alles in glazen te doen. Een verwennerij in een glaasje. Enjoy!

 

Trifle

 

Een trifle is een nagerecht bestaande uit stukjes cake, pudding, slagroom en een soort fruit. Het wordt geserveerd in een grote glazen kom, maar kan ook in individuele glaasjes gemaakt worden.
Meestal wordt het gemaakt met biscuitgebak of lange vingers gedrenkt in sherry of versterkte wijn. Custard, fruit en jam worden vervolgens in laagjes op de cake gelegd en vaak afgetopt met slagroom.
De meeste trifles worden tegenwoordig echter net iets anders gemaakt!
Het beste van dit nagerecht is dat je ze kunt maken met wat je maar wilt en ze kunt samenstellen zoals je wilt. Ik heb het nu zonder custardpudding gemaakt.

 

Maken

 

Trifles zijn geweldige om van tevoren worden gemaakt.
Zorg er wel voor dat je de trifle volledig afdekt is met in je koelkast.
Ik heb er wel een beetje extra slagroom met gesuikerde pinda’s bovenop gedaan, maar ik beloof je dat het me maar ongeveer 2 minuten kostte om dit te doen.

 

Dulce de leche*

 

Hier vind je het recept van deze goddelijke karamel. Maak meerdere blikjes, want als je dit eenmaal geproefd hebt dan wil je er meer van.
Heb je geen zin om het te maken, dan kan je karamel in de supermarkt kopen. Dit is echter wel een stuk duurder dan als je het zelf maakt.

 

Tips:

 

Snijd je cake in blokjes van gelijke grootte of verkruimel hem met een vork om het gemakkelijk te maken om gelijkmatige lagen in je trifle te maken.

Maak deze trifles van tevoren, het kan gemakkelijk een dag of twee vooraf worden gemaakt. Zorg er wel voor dat je de glaasjes stevig omwikkelt met plasticfolie om hem vers te houden.

 

 

Recept Karamel chocolade pinda trifle in een glaasje: