Karamel Pindakoek

Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout.

 

Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping. Ook te lekker!

Karamel pindakoek. Ik waarschuw je maar vast van te voren .... deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel en veel te lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 130 gr bloem
  • 40 gr kokosrasp
  • 90 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gr kokosolie, gesmolten
  • #karamel pindalaag#
  • 100 gr boter
  • 120 gr keukenstroop
  • 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
  • 100 gr gezouten pinda's

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed een vierkant bakblik (23 cm) met bakpapier.
  • Roer de bloem, kokosrasp en suiker door elkaar en meng dan het ei en de kokosolie erdoor.
  • Giet dit mengsel in het bakblik en zet dit in het midden van de oven. Bak 15 minuten.
  • Zet ondertussen en pan op het vuur en meng hierin de boter met de keukensiroop op hoog vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Doe dan de pinda's erbij en roer dit door de karamel.
  • Haal het bakblik uit de oven en giet hierop de karamel met pinda's, zet terug in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de bovenlaag mooi goudbruin geworden is.
  • Laat een paar uur afkoelen en snijd dan in stukken.
  • Je kunt deze koek ook warm serveren met een bolletje roomijs.
  • Ja....heel fout, maar zo lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating