Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam ik diverse recepten uit deze streek tegen, waaronder ook deze zalige curry.

 

Indiase recepten

 

Ik ben diverse keren in Engeland geweest en daar zijn heel veel Indiase restaurants. Als we daar dan gingen eten, waarschuwden ze ons bij sommige recepten dat het heel erg spicy was. Maar ja wij Nederlanders zijn wel wat gewend met het Indonesische eten, dus niet zo bang voor een beetje pittig eten, toch?
Ik ben gek op curry’s of ze nou uit India, Indonesië of Thailand komen, de meesten vind ik super lekker. Je kunt daarom ook diverse curry recepten op de site vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze simpele maar oh zo lekkere Kokos tomaten curry met kabeljauw? Of deze Thaise Massaman curry met kip, Rundvlees Vindaloo (Indiase curry) en/of Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst.

 

Deze Kashmiri kip met abrikozen is niet moeilijk te maken, je moet er even de tijd voor nemen. De kip wordt namelijk lekker gaar gestoofd in de saus. Hierdoor wordt het vlees supermals en neemt het de heerlijke smaken van de saus op. Het is niet het originele recept voor deze curry, maar mijn variant erop. Iets makkelijker te maken en heel veel minder specerijen dan de echte curry.
Je hoeft niet perse de Kashmiri hete saus te maken voor dit gerecht, gebruik dan alleen een rode peper of wat sambal hiervoor in de plaats.

 

Wat eten we erbij?

 

Rijst, naanbrood of pappadums is lekker bij deze curry.

 

Tips:

 

In de meeste recepten wordt yoghurt gebruikt in plaats van kokosmelk. Ik was bang dat dit erg zou gaan schiften, daarom heb ik kokosmelk gekozen.
In plaats van een blik abrikozen, kan je ook perziken vers of uit blik gebruiken. Vond ook nog recepten waarin appel was verwerkt.

 

 

Recept Kashmiri kip met abrikozen: