Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker zuurtje. Heerlijke verwennerij als ontbijt en het duurt minder dan 5 minuten om klaar te maken, wie wil dat nou niet. Lekker fris, smaakt als het dessert en vol met proteïne. Een goede start van de dag dus.

 

Smoothie

 

Dit gezonde smoothie recept is romig, pittig en een heerlijke manier om je dag te beginnen (plus het is een leuke twist op het klassieke dessert!)
In mijn obsessie voor gezonde smoothies, voelt elke smoothie zonder groente als een traktatie (hoewel groene smoothies natuurlijk ook lekker kunnen zijn).
En als je op zoek bent naar iets lekkers, dan is deze Key Lime Pie smoothie het! Het heeft eiwitrijke Griekse yoghurt, zoete banaan, vers limoensap en eventueel honing.
Als dat alles komt samen in de blender, is het resultaat een romige en limoen smoothie die perfect als een Key Lime Pie in een glas!

 

Je kunt deze smoothie ook maken zonder de proteïne poeder, maar voor de nodige eiwitten gebruik ik dit. Ik heb proteïne poeder met vanillesmaak hiervoor gebruikt, dat is het lekkerste in deze smoothie. Als het je te ‘zuur’ lijkt, gebruik dan eerst de rasp en sap van een halve limoen, je kunt later altijd nog meer naar smaak toevoegen.
Bedenk wel een dag van tevoren dat je deze smoothie wilt maken, de banaan gaat namelijk bevroren in de smoothie. Dus even in stukjes snijden en in de vriezer leggen.

 

Key Lime Pie

 

Deze klassieker uit Florida heb ik wel eens gemaakt als toetje, een Key Lime Pie in een glaasje. Probeer die ook eens.

 

 

Recept Key Lime Pie smoothie: