Ik had een lekkere snelle maaltijd bereid en vond het te simpel om het recept uit te schrijven. Maar manlief zat er zo van te smikkelen, dat ik er toch maar een foto van gemaakt heb en vervolgens het recept voor jullie uitgeschreven heb. Deze kip fricassee met rode pesto is dus erg lekker en makkelijk te maken in één pan.

 

Fricassee

 

Fricassee is een Franse naam voor de bereiding van wit vlees of gevogelte wat langzaam gegaard wordt in een roomsaus. Meestal is dat een witte saus, maar bij mij is de saus mooi oranjerood door de rode pesto.
Het vlees wat gebruikt wordt is kalfsvlees, kip of kalkoen en bij dit gerecht wordt meestal gekookte witte rijst geserveerd.
Ik heb kipdijfilets gebruikt, maar je kunt ook kipfilets gebruiken. Die zullen alleen iets langer nodig hebben om te garen dat de dijfilets.

 

Dit gerecht is eigenlijk uit mijn koelkast ontstaan. Ik had nog kipdijfilets en gekookte krieltjes liggen in de koelkast, de rode pesto was overgebleven van onze verjaardagen. Meestal heb ik ook wel een bekertje room in de koelkast staan. Altijd handig voor een saus of om op te kloppen voor in een snel gemaakt toetje.

 

Gelukkig had ik ook nog wat tomaatje en rucola sla in huis en heb dat erdoor gedaan. Je kunt het gerecht ook zonder de krieltjes maken en dan serveren met rijst of pasta (lijkt me ook lekker).
En in plaats van de rucola kan je een handvol spinazie erdoor mengen. Gebruik ook nog andere groenten erin zoals doperwtjes (uit de vriezer), broccoliroosjes, paprika, paddenstoelen, courgette of aubergine. Wat jij maar in huis hebt of wat jou lekker lijkt.

 

Kip

 

Ja ik kan er niets aan doen, maar ik ben gek op kip. Dat komt waarschijnlijk omdat ik geboren en getogen ben in Barneveld, het kippendorp van Nederland. Mijn beide opa’s zaten in de kippen en de eieren, het zit dus een beetje in mijn genen. Daarom vind je heel veel kiprecepten op de site, zoek ze maar eens op. Als je kip onder de ingrediënten intypt, komen ze allemaal voorbij. Van hele geroosterde Kip, tot aan Kipschnitzels, Kipspiesjes tot aan een Kipsalade aan toe.

 

 

Recept Kip fricassee met rode pesto: