Deze kip met citroenrijst en asperges is een makkelijk eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Ik heb ontdekt dat ik, om een beetje gezond verstand te gebruiken, ofwel wekelijkse maaltijden moet bereiden, afhaalmaaltijden moet bestellen, of een snel recept moet hebben dat iedereen tevredenstelt. Dit recept vult de laatste optie en stelt nooit teleur. Het is bevredigend, heerlijk en een geweldige manier om de kinderen hun groenten te laten eten. Oh, en had ik al gezegd dat het een maaltijd uit één (hapjes)pan is, ook wel ‘eenpansmaaltijd genoemd’. Dat betekent dat er maar één koekenpan nodig is om deze volledige maaltijd te bereiden. Als je op mij lijkt, staat dit gerecht ook op jouw receptenlijst. Ik geef het toe: ik ben een voorstander van minimale schoonmaak.

 

Eenpansgerecht

 

Een eenpansgerecht met kip met citroenrijst en asperges is een hartverwarmende maaltijd die je keer op keer wilt maken. Deze kip is zo smaakvol en mals, en de asperges zo lekker dat je bijna geen restjes meer overhoudt.
Serveer dit gerecht met een eenvoudige groene salade voor een complete maaltijd.

 

Ik heb meer koekenpannen dan wie dan ook. Maar deze is te klein, te groot, te zwaar, te licht en ik kon er nooit een vinden die precies goed was. Totdat ik gietijzeren pannen vond. Nu wil ik alles in deze pannen bereiden. Het is vooral geschikt voor het bereiden van eenpansmaaltijden.
Je kunt dit prima doen in de grootste koekenpan, wok of hapjespan die je hebt.
En maak je geen zorgen als je niet over een koekenpan beschikt die groot genoeg is. Je kunt er één gebruiken voor de kip en één voor de rest.

 

Ingrediënten

 

Ik heb nu een risottorijst gebruikt, maar je kunt ook een langkorrelige rijst of Basmati rijst gebruiken. Of als je een groot liefhebber van orzo bent, kan je dit ook nemen.
Oké, ik weet dat orzo technisch gezien een pasta is, maar orzo kookt snel en absorbeert al die lekkere citroensaus.

 

Ik hou van asperges, maar het is niet voor iedereen. Als je dit zonder de asperges wilt maken, bereid je deze kip ook prima zonder. Als je het met een groente wilt maken, moet je een sneller kokende groente of andere groenten gebruiken die klein genoeg zijn gesneden om sneller te koken, zodat ze gelijk klaar zijn met je kip.
Reepjes paprika, courgetteplakjes of aubergineplakjes zijn in dezelfde tijd gaar als de asperges.
Broccoli- en bloemkoolroosjes zijn net genoeg gaar, zolang ze maar klein gesneden en gelijkmatig verdeeld zijn.
Gesneden champignons en sperziebonen zijn ook goed te bereiden en passen uitstekend bij eenvoudige smaakmakers zoals zout, peper en citroen.

 

Meer heerlijke kiprecepten:

 

Kipkarbonades met tomatenrijst
Lauwwarme salade met kip tandoori
Gevulde kipfilet met spinazie pestosaus
Wrap met krokante kip
Loaded fries met shoarma kipstukjes
Broodje kip met pittige koolsalade
Traybake met kip, prei en erwten

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kip met citroenrijst en asperges: