Deze Kip met citroenrijst en asperges is een heel makkelijk te maken gerecht omdat alles in een pan bereid wordt.
Een soortgelijk gerecht maken maar dan met tomaat? Probeer dan eens deze Kipkarbonades met tomatenrijst
Deze Kip met citroenrijst en asperges is een heel makkelijk te maken gerecht omdat alles in een pan bereid wordt.
Een soortgelijk gerecht maken maar dan met tomaat? Probeer dan eens deze Kipkarbonades met tomatenrijst
Laat de kipkarbo’s minimaal een paar uur marineren in de citroensap en rasp.
Haal de kip uit de marinade en dep ze droog (bewaar de marinade). Strooi peper en zout op de kip.
Verhit 1 eetl olijfolie in een grote diep bakpan en bak de kipkarbo’s tot ze goudbruin zijn aan beiden kanten. Haal ze dan uit de pan.
Zet het vuur lager en bak de ui tot deze glazig is, voeg de knoflook en rijst toe en bak deze even mee. Giet de marinade en (niet alle) bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en doe de asperges, oregano, citroenplakken en kip erbij. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 25-30 minuten zachtjes koken tot de rijst en kip gaar is.
Controleer tussendoor of er nog wat bouillon bij moet. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.