Ik had weer lekker veel kip bij mijn kippenboer Karin van de Polderkip, gehaald. De vriezer ligt weer vol met deze beter leven kip. Omdat ik in de foodybox van Kroon op het werk o.a. drie barbecuesauzen ontvangen had, wilde ik dit combineren met een kipgerecht. Het is deze zalige kip met perziken en barbecuesaus geworden. Een echte aanrader!

 

Kip

 

Ik heb kippendijen met vel en bot gebruikt. Je kunt ook kipdijfilets gebruiken, die zijn wat sneller gaar. Je gaart de kippendijen eerst een half uurtje in de oven, voordat die bij de overige ingrediënten in de pan gaan.

 

Je kunt heel veel kiprecepten vinden op mijn site. Dat komt omdat ik gek ben op kip, de slogan is niet voor niets: Kip het meest veelzijdige stukjes vlees! En het komt denk ik ook omdat ik in het kippendorp van Nederland, namelijk Barneveld ben geboren en getogen.
Je vindt deze recepten bij: Recept zoeken, dan ga je naar: Sleutelwoorden en daar vul je kip in. Dan komen er honderden verschillende soorten recepten waar kip in zit voorbij.

 

Barbecuesaus

 

Ik mocht drie Remia American BBQ Sauces ontvangen. De nieuwste barbecuesaus in het assortiment is de Teardrop Tony. Dit is een stevige barbecuesaus met Madeira wijn en gebakken uitjes. Heerlijk voor bij een hamburger, maar ik heb het verwerkt in dit gerecht. Omdat de saus al zoveel smaak heeft, hoef je verder geen smaakmakers meer toe te voegen.

 

Perziken

 

Omdat het nu zomer is en de perziken volop in het seizoen zijn, heb ik verse perziken gebruikt. Je kunt ze met schil en al gebruiken in het recept, of je verwijdert de schil. Dit doe je net zoals je tomaten schilt, je legt ze namelijk in een kom met kokend water. Hierdoor laat de schil los en kan je dit makkelijk eraf pellen.
Als de perziken niet in het seizoen zijn, kan je ze uit blik nemen.

 

Erbij:

 

Dit gerecht is lekker met gekookte rijst of orzo. Maar je kunt ook polenta erbij serveren. Of als je geen koolhydraten wilt gebruiken, dan neem je bloemkoolrijst.

 

Tip:

 

Je kunt deze kip met perziken ook op de barbecue bereiden.

 

 

Recept Kip met perziken en barbecuesaus: