Kipburger met Rode Curry

En weer een hamburger recept, maar ja deze Kipburger met rode curry was zo lekker dat ik het recept toch graag wil delen met jullie. Ik weet het, er staan al diverse burger recepten op de site, maar ja we zijn een beetje verslaafd eraan. En dan wel aan lekkere zelfgemaakte hamburgers natuurlijk.

Hamburgers

Hamburgers zijn super populair, vooral in Amerika. Maar ze komen oorspronkelijk niet uit Amerika. De eerste hamburger werd gemaakt in de Duitse stad Hamburg (waar de inwoners Hamburgers heten). Zij hebben dit vleesgerecht vroeger (midden 19e eeuw) meegenomen naar Amerika waar het super populair werd. Eerst heette het hamburger steak, nu is het hamburger geworden en wordt het geserveerd op een broodje.

Onder een hamburger verstaan we dus een broodje belegd met een schijf gebakken of gegrild vlees. Meestal wordt het broodje ook belegd met sla, uien, tomaten, augurken, bacon en kaas. Erop wordt een saus zoals ketchup of mayonaise geserveerd.

Hamburgers kunnen van allerlei soorten vlees zoals, rund, varken, lam, kip of vis gemaakt worden. Je kunt het met gemalen vlees of vis maken, maar een stukje vlees, kip of kabeljauw op een broodje noemen we ook al een burger.
Maar een lekkere vegetarische burger is ook niet te versmaden. Ze zijn heel makkelijk zelf te maken. En door ze zelf te maken bepaal jij wat voor soort burger het wordt en wat erin gaat. Maak het lekker naar eigen smaak.
Deze Kipburger met rode curry zal het van de zomer ook goed doen op de barbecue, dus sla het recept snel op!

Saus erbij

Het lekkerst is als je zelf een sausje erbij maakt. Ik heb een te lekker recept van zelfgemaakte ketchup voor jullie, die moet je echt eens proberen!
Je kunt een basissaus maken van half mayonaise en half Griekse yoghurt, dat scheelt weer in calorieën. Breng dit op smaak met bijvoorbeeld verse kruiden en/of specerijen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kipburger met rode curry:

Kipburger met rode curry. Ja het is de zoveelste burger recept op de site, maar hij was zo lekker dat ik dit toch wilde delen met jullie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 300 gr kipgehakt naturel
  • 1 tl rode currypoeder
  • 2 lente-uien
  • 2 el sesamzaadjes
  • zout
  • 2 broodjes
  • 1 handvol slablaadjes

Saus

  • 4 takken koriander
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • ½ tl rode currypoeder
  • zout

Instructies
 

  • Doe het gehakt samen met de rode currypoeder in een kom. Snijd de lente-uien fijn en meng dit door het gehakt.
  • Vorm hiervan 2 burgers en bestrooi ze aan beide kanten met sesamzaadjes en wat zout.
  • Leg ze afgedekt in de koelkast.
  • Maak de saus: hak hiervoor de koriander fijn. Meng dit door de mayonaise, yoghurt en currypoeder. Breng op smaak met zout.
  • Bak nu de burgers goudbruin in een antiaanbakpan, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  • Snijd de broodjes doormidden, beleg het broodje met wat sla en leg hierop de burger. Lepel wat saus erover en smullen maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating