En weer een hamburger recept, maar ja deze Kipburger met rode curry was zo lekker dat ik het recept toch graag wil delen met jullie. Ik weet het, er staan al diverse burger recepten op de site, maar ja we zijn een beetje verslaafd eraan. En dan wel aan lekkere zelfgemaakte hamburgers natuurlijk.

 

Hamburgers

 

Hamburgers zijn super populair, vooral in Amerika. Maar ze komen oorspronkelijk niet uit Amerika. De eerste hamburger werd gemaakt in de Duitse stad Hamburg (waar de inwoners Hamburgers heten). Zij hebben dit vleesgerecht vroeger (midden 19e eeuw) meegenomen naar Amerika waar het super populair werd. Eerst heette het hamburger steak, nu is het hamburger geworden en wordt het geserveerd op een broodje.

 

Onder een hamburger verstaan we dus een broodje belegd met een schijf gebakken of gegrild vlees. Meestal wordt het broodje ook belegd met sla, uien, tomaten, augurken, bacon en kaas. Erop wordt een saus zoals ketchup of mayonaise geserveerd.

 

Hamburgers kunnen van allerlei soorten vlees zoals, rund, varken, lam, kip of vis gemaakt worden. Je kunt het met gemalen vlees of vis maken, maar een stukje vlees, kip of kabeljauw op een broodje noemen we ook al een burger.
Maar een lekkere vegetarische burger is ook niet te versmaden. Ze zijn heel makkelijk zelf te maken. En door ze zelf te maken bepaal jij wat voor soort burger het wordt en wat erin gaat. Maak het lekker naar eigen smaak.
Deze Kipburger met rode curry zal het van de zomer ook goed doen op de barbecue, dus sla het recept snel op!

 

Saus erbij

 

Het lekkerst is als je zelf een sausje erbij maakt. Ik heb een te lekker recept van zelfgemaakte ketchup voor jullie, die moet je echt eens proberen!
Je kunt een basissaus maken van half mayonaise en half Griekse yoghurt, dat scheelt weer in calorieën. Breng dit op smaak met bijvoorbeeld verse kruiden en/of specerijen.

 

 

Recept Kipburger met rode curry: