Dit is een leuk recept voor een dinertje thuis of voor de komende feestdagen. Je kunt alles een dag vooraf bereiden zodat je op de avond zelf bijna geen werk er aan hebt.

 

Kipfilets vullen is even een trucje, maar het is echt niet moeilijk. De kunst is om de kipfilet in de lengte doormidden te snijden en dan helemaal plat te slaan waardoor je een hele grote filet hebt en deze makkelijk kunt vullen. Als jou dit te moeilijk of spannend lijkt, sla dan de hele kipfilet zodanig plat dat je een dunne filet overhoudt. Je zult dan iets langer moeten slaan om een mooie dunne platte filet te krijgen.

 

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kan je de filets met allerlei andere heerlijkheden vullen. Gebruik bijvoorbeeld een andere kaas, gedroogd fruit en andere noten. Je kunt de kipfilets omwikkelen met ontbijtspek of een rauwe ham.
Door de filets in de oven te bakken, krijg je een mooie sappige kipfilet.

 

Ik heb de kipfilets geserveerd met roergebakken pompoenblokjes en kastanjes. Hiervoor snijd je een pompoen in kleine blokjes en bakt deze in een klont roomboter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Als ze bijna gaar zijn voeg je wat gepofte kastanjes toe. Heb je die niet of kan je ze niet vinden in de winkel, gebruik dan hazelnoten hiervoor in de plaats. Kruid het op het laatst met een beetje rozemarijnzout.

 

Tips:

 

Als je hele grote kipfilets hebt, gebruik dan een kipfilet voor twee personen.
Je kunt ook in plaats van een kipfilet, een kalkoenfilet of varkenshaasje vullen en maken op deze manier. Alleen zullen de bereidingstijdens iets aangepast moeten worden.
Je hoeft de kipfilets niet te kruiden met zout, de brie en Prosciutto zijn al zout genoeg.
Houd je nog wat gebraden gevulde kipfilet over, dan is dit de volgende dag erg lekker op brood. Snijd ze hiervoor dan in dunne plakjes.

Serveer het gerecht met Kruidige pompoenblokjes en een heerlijke Aardappelmousseline.

Het recept voor de cranberrycompote* kan je hier vinden.

 

 

Recept Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote: