Ik heb een heerlijk en snel te maken gerecht voor jullie. Deze zalige kipfilet in Parmezaanse kaassaus heb je met 20 minuten op tafel staan. Deze kipfilets in een romige saus gemaakt van Parmezaanse kaas, mosterd en knoflook is comfortfood ten top. De kip met saus wordt in een pan bereid met ingrediënten die jij waarschijnlijk wel op voorraad hebt.
Het tovert een saai kipfiletje om in een sappige, goudbruine kip in een lekkere Parmezaanse roomsaus met Italiaanse kruiden.

 

Kip

 

Je hebt niet te grote kipfilets nodig. Deze sla je plat tussen huishoudfolie, zodat ze snel en gelijkmatiger garen. Hierdoor worden ze malser en nemen meer smaak op dan hele kipfilets. En omdat ze zo plat zijn, zijn de kipfilets heel snel gaar.
Ik koop mijn kip meestal bij boer Karin van Polderkip. Daar haal ik ook verse knoflook uit onze eigen polder, want die heeft Karin ook.
Ik ben dol op kip, dit komt misschien omdat ik geboren en getogen ben in Barneveld, het kippendorp van Nederland. Mijn beide grootouders handelden in kip en eieren en wij aten dan ook vaak kip thuis.

 

Je zult versteld staan hoe eenvoudige kipfilets kunnen veranderen in dit smaakvolle gerecht. Alles wat je nodig hebt is kip, knoflook, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, mosterd, kippenbouillon en slagroom. Voeg net zoveel of weinig knoflook en Parmezaanse kaas toe als jij lekker vindt.

 

Variaties op dit recept

 

Dit gerecht kan je op vele manieren nog aanpassen, zoals door het toevoegen van andere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld:

Gebruik halfvolle koffiemelk in plaats van slagroom
Voeg groenten toe aan de saus zoals asperges, broccoli, courgette, sperziebonen, paprika, erwten, spinazie, etc.
Paddenstoelen: als je een liefhebber bent van paddenstoelen, overweeg dan om gebakken paddenstoelen toe te voegen aan de saus.
Ook lekker is het om gehalveerde kerstomaatjes of zongedroogde tomaten toe te voegen aan de saus.
Behalve Parmezaanse kaas kan je ook Gouda, mozzarella, Provolone, Gruyèrekaas nemen.
Houd je van pittig, dan kan je ook nog wat chilivlokken gebruiken in de saus.
Maak de saus wat frisser door er citroenzeste en of citroensap op het laatst door te mengen.

 

Erbij

 

Wij hebben een lekkere aardappelpuree en gekookte haricots verts erbij gegeten.
Je kunt er ook gekookte pasta, gnocchi, rijst, pastinaakpuree, feestelijke wortelen of geroosterde spruitjes erbij serveren.

 

 

Recept Kipfilet in Parmezaanse kaassaus: