Heerlijke smeuïge kipfilet met spek en gevuld met kaas met daarbij een pittige salsa van maïs, dit wil je proeven! Met dit Tex Mex gerechtje, zet je de zon op tafel. Mexicaans biertje erbij en genieten maar. Een perfect zomers avondmaaltje voor elke avond van de week.

 

Kipfilet

 

Je kunt voor dit gerecht vier kleine kipfiletjes of twee grote nemen. Ik had twee hele grote te pakken van mijn lokale kippenboer Karin. Zij is een bevlogen boer met echt heel veel passie voor haar bedrijf. Haar scharrelkippen hebben het Beter Leven Keurmerk en ik heb gezien in welke grote en lichte ruimte deze kippen kunnen scharrelen. Deze kippen hebben ook nog een overdekte uitloop waar ze een luchtje kunnen scheppen. De kippen zijn van een langzaam groeiend ras en dat proef je. Het verschil tussen een ‘gewone’ kip en deze kip is behoorlijk groot. Deze kippen zijn supermals en hebben heel veel smaak. Als je de kip ontdooit, zit er totaal geen vocht in de plastic verpakking.

 

Als je kleine kipfilets gebruikt, kan je die in z’n geheel op bord leggen. De grote kipfilets zou ik in plakken snijden en die verdelen over twee borden. Laat de kipfilet wel even vijf minuten rusten, voordat je het in plakken snijdt.

 

Kaasvulling

 

De kaasvulling bestaat uit verse roomkaas, geraspte cheddar kaas, jalapeño peper en een teentje knoflook. Die knoflook komt ook van Karin vandaan, behalve dat ze kippen heeft, staat ze ook bekend om haar heerlijke polderknoflook. Verse knoflook uit onze eigen mooie Flevopolder.
Rasp de cheddar kaas zelf of koop geraspte cheddar, sommige supermarkten verkopen dit ook geraspt. Je kunt ook geraspte oude kaas nemen, dat is ook lekker. Die gebruik je namelijk ook in de salsa, dan hoef je niet twee aparte geraspte kaassoorten te kopen.

 

Voeg zoveel of zo weinig jalapeño peper toe als jij zelf wilt. Houd je van pittig, dan doe je de hele peper erin, zo niet dan een halve. Trouwens de meeste pit zit in de zaadjes, wist je dat? Als je de zaadlijsten en zaadjes verwijderd, is de peper al niet meer zo pittig.
Als je geen jalapeño peper kunt vinden, neem dan een rode peper. Let op: die kunnen een stuk pittiger zijn!

 

Tip:

 

Maak de kipfilets de avond ervoor al klaar en rol ze goed strak op in huishoudfolie. Leg ze in de koelkast voor de volgende dag. Dan ben je op de avond zelf snel klaar, je hoeft de kipfilets alleen nog maar te bakken en de maïs salsa* te maken.

 

 

Recept Kipfilet met spek en gevuld met kaas: