En weer zo’n Amerikaans klassiek gerecht die ik graag voor hubbie bereid als hij weer eens heimwee heeft naar zijn tweede thuisland Amerika. Honey and mustard chicken heet het daar. En ondanks dat hij niet van mosterd houdt (zegt hij) vind hij deze kipfilets in een romige honing mosterdsaus heerlijk.

 

Mosterd en honing

 

Mosterd en honing zijn een match made in heaven. Zo is het lekker in een dressing of vinaigrette, maar ook in deze saus. Je kunt ook een koude honing mosterdsaus maken door mayonaise (of Griekse yoghurt) te mengen met honing en mosterd.
Het zoete van de honing heft het hele scherpe van de mosterd op, daarom is het denk ik zo’n goede combi.

 

Door de kipfilets deels te garen in de saus krijg je een super malse kipfilet in een heerlijke romige saus. Doe er zoveel en weinig mosterd en honing in als je zelf lekker vindt. Ik vind een pittige mosterd zoals de Dijon mosterd het lekkerst in deze saus.
Ik denk dat deze saus ook erg lekker is met vis of een varkenshaasje, dat ga ik een volgende keer proberen.

 

Manlief roept altijd dat hij niet van mosterd houdt, maar hij heeft al zoveel mosterd door gerechten gekregen van mij. En dan vraagt hij: mmm, wat zit er in deze lekkere saus? Het is denk ik gewoon een idee dat hij geen mosterd lust (haha).

 

Het is een makkelijk te maken gerecht, wat je in een pan bereidt. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook een verwennerij in het weekend.
En deze Kipfilets met dragonsaus zijn ook erg lekker.

 

Tips:

 

Als jij een andere lekkere mosterd wilt gebruiken, kan dit natuurlijk ook.
Zet de pan waarin je het gerecht gemaakt hebt op tafel, zodat iedereen zichzelf bedienen kan.
Lekker bij deze kip is witte rijst, pasta of aardappelpuree en als groente broccoli, worteltjes of spinazie.
Wil je het iets ‘lichter’ houden, gebruik dan meer bouillon en iets minder room.

 

 

Recept Kipfilets in een romige honing mosterdsaus: