Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van maken, maar ja daarvan heb ik er al heel veel op de site staan. Het is nu een beetje Caraïbisch geworden, door de Jamaican jerk kruiden die ik in het gehakt gebruikt heb en de Jalapeño peper en de limoen die in de saus verwerkt zijn. Wij vonden het erg lekker, ik hoop jullie ook.

 

Kipgehakt

 

Ik ben gek op kip, maar dat weten jullie inmiddels wel denk ik. Kan er ook niks aan doen, zal wel komen omdat ik geboren en getogen ben in het kippendorp Barneveld. Alles met kip vind ik lekker en heb daarom heel veel verschillende kipgerechten op de site staan. En kipgehakt vind ik ook zo’n heerlijk en veelzijdig product. Daar kan je ook alle kanten mee op. Kipgehakt vind ik niet zo zwaar als runder- of half-om-half gehakt en het blijft lekker mals vanbinnen.

 

Kipgehakt is vrij nat van zichzelf, daarom maak ik het nooit aan met een ei. Alleen wat kruiden en specerijen erdoor en dan balletjes ervan draaien. Kipgehaktballetjes zijn ook heel snel gaar, daarom is dit een ideaal gerecht om te maken op een doordeweekse dag.
Koop wel naturel kipgehakt en niet het gekruide gehakt.

 

Jamaican Jerk

 

Ik het Jamaican Jerk kruidenmix (van Versteeg) door het gehakt gedaan. Het is een pittige kruidenmix, wees dus voorzichtig met het toevoegen hiervan. Eerst maar een klein beetje erbij en dan kan je er eventueel nog wat meer bij doen als jij van spicy houdt.

 

Je kunt deze kruidenmix in de meeste supermarkten vinden, zo niet koop dan een Mexicaanse kruidenmix.

 

Erbij

 

In plaats van gekookte witte rijst heb ik bloemkoolrijst gemaakt door de stukjes bloemkool die in nog had, grof te raspen. Ik heb dit roergebakken met in stukjes gesneden sugar snaps en een blikje mais. Dat was een heerlijke combinatie met de balletjes in saus.

 

 

Recept Kipgehaktballetjes in kokosmelk: