Deze kipkarbonades met parelcouscous is een heerlijk eenpansgerecht. Een one pot wonder noemen ze het zo mooi in het Engels. En dat is het een wondertje in een pan, makkelijk te maken en weinig afwas. Je zet de pan op tafel, staat niet alleen leuk maar iedereen kan dan zelf opscheppen. Scheelt jou ook weer werk.

 

Ik het kipkarbonades voor dit gerecht gebruikt, omdat wij dit lekker vinden. Maar je kunt natuurlijk ook andere delen van de kip gebruiken, zoals kippenbouten, kluifjes, kipdijfilets of kipfilets. Wat jij lekker vindt. Houdt dan wel rekening met verschillende gaartijden.
Ik ben ook gek op parelcouscous, daar waar de structuur van couscous mij niet kan bekoren, zo lekker vind ik parelcouscous. Die kleine bolletjes die zo lekker in je mond poppen en naar binnen glijden. Het voordeel van parelcouscous is dat het makkelijk te verwerken is en dat het snel gaar is.
Ik koop altijd hele grote zakken van deze couscous bij de Turkse winkel. Hier is het veel voordeliger dan in de supermarkt.

 

Parelcouscous

 

Omdat ik parelcouscous zo lekker vind, zal je diverse recepten hiervoor vinden op de site. Parelcouscous is heerlijk in soepen of salades. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille? Ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens heel erg lekker.

 

 

Recept kipkarbonades met parelcouscous: