Kippenbouten met Mangosalsa

Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker uit de oven, schrik daar niet van en het is niet aangebrand.

 

Een heel ander gerecht met kippenbouten is deze Kippenbouten met 7-kruidenmix

Kippenbouten met mangosalsa. Als je van lekker pittig houdt, moet je eens deze kippenbouten met mangosalsa proberen. Pittig met zoet, altijd goed.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Caribisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenbouten

Marinade

  • 1 rode peper
  • 4 knoflooktenen
  • 1/2 limoen, sap en rasp ervan
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el tomatenketchup
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 kippenbouillonblokje

Salsa

  • 50 gr rozijnen
  • 30 ml bruine rum
  • 1 rijpe mango
  • 2 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in je keukenmachine of met een staafmixer.
  • Doe de rozijnen in een jampotje en giet de rum hierover. Laat intrekken.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg hierop de kippenbouten.
  • Giet de marinade over de kippenbouten en wrijf ze er rondom goed mee in. Schuif ze in de oven en laat ongeveer 50-60 minuten garen.
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe dit samen met de mango in een kom.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en de koriander fijn en meng dit samen met de rozijnen en rum door de mango.
  • Haal de kippenbouten uit de oven, serveer ze met de mangosalsa en serveer er eventueel nog wat groene sla bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating