Kippenvleugels met Knoflook en Tijm

Deze kippenvleugels met knoflook en tijm zijn heerlijk als avondmaaltje met een lekkere salade erbij, maar ook lekker als borrelhap. Als je ze als borrelhap serveer, snijd ze dan eventueel doormidden zodat het wat handiger eet uit het vuistje. Je kunt zoveel of weinig knoflook gebruiken als je wilt, als je er gek op bent gebruik dan wat meer. Ook kan je andere (verse) kruiden gebruiken zoals bijvoorbeeld fijngehakte rozemarijn, gedroogde oregano o.i.d.

Kipkluifjes

Ook zo gek op kippenvleugels of kipkluifjes? Maak dan ook eens deze Amerikaanse klassieker: Buffalo style kipkluifjes. Die zijn ook heerlijk als borrelhap.

Tip:

  • Door het gebruik van bakpoeder en zout, droogt de huid van de kip uit waardoor je een krokante velletje krijgt. En dat is natuurlijk erg lekker. De baktijd is wat lang, maar daardoor zijn de vleugels door en door gaar en krijgen dit krokante huidje. Als je de vleugels doormidden snijdt, is de baktijd iets korter.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kippenvleugels met Knoflook en Tijm:

Kippenvleugels met knoflook en tijm. Ben je gek op kipkluifjes en knoflook, maak dan eens deze heerlijke en kruidige Kippenvleugels met knoflook en tijm. Lekkers als borrelhap of avondmaaltje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1200 gr kippenvleugels
  • 1 zakje bakpoeder
  • zout
  • 25 gr roomboter
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 5 takken tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier en doe ze in een grote kom.
  • Bestrooi de kippenvleugels met de bakpoeder en zout en hussel ze goed door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn met de bakpoeder.
  • Leg de kippenvleugels verspreid over een bakplaat voorzien van bakpapier of een siliconen matje en schuif ze in de hete oven.
  • Bak de kippenvleugels 30 minuten aan een kant, draai ze dan om en bak de andere kant ook in 30 minuten goudbruin en krokant. Giet het eventuele vocht af van de bakplaat.
  • Verwarm ondertussen in een grote bakpan de boter met de knoflook en tijmblaadjes.
  • Haal de kipvleugels uit de oven en leg ze in de knoflookboter, schud de pan even zodat ze allemaal bedekt zijn met deze heerlijke boter.
  • Haal ze uit de pan en serveer ze op een grote schaal of bord.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating