Deze simpele kipsalade met cranberries en walnoten is zo lekker en zo snel te maken. Ik had van een hele grote gebraden kip behoorlijk wat kip over en heb daar deze salade van gemaakt. Lekker op een broodje, sandwich of op een toastje bij de borrel. Je hebt heel veel soorten kipsalade, maar deze is echt top!

 

Kip

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Barneveld en daar komt waarschijnlijk mijn voorliefde voor kip vandaan. Als klein kind was ik er al gek op. Zeker als mijn vader de kip braadde in de roomboter, tjonge wat was dat lekker. En daarom vind je ook heel veel verschillende kiprecepten op de site. En ook diverse kipsalades, van Thaise, Aziatische, Oosterse, Mexicaanse tot aan Midden-Oosterse toe. Dus als jij ook zo gek bent op kipsalades zoek ze dan maar eens op.

 

Deze kipsalade is dus gemaakt van overgebleven kip. En niet zomaar een kip, maar deze heerlijke hele kip in bierpekel. Die kip was natuurlijk veel te groot voor ons tweeën, maar dat vind ik helemaal niet erg. Want van restjes kip, kan je weer de meest heerlijke gerechten maken zoals deze kipsalade. Lekker op je boterham voor de lunch, maar ook zalig als borrelhapje. Snijd de kip dan wel in wat kleinere stukjes, dat eet wat makkelijker op een toastje. Ik heb de salade op een volkoren croissantje gegeten en dat was goddelijk.

 

En ik kan je verzekeren dat deze salade ook heerlijk is met overgebleven kalkoen. Want die staat elk jaar bij onze familie wel op het Kerstmenu. En mijn moeder koopt altijd een te grote kalkoen, dus er blijft vaak kalkoenvlees over.
Door de cranberries en de walnoten is het dan toch een feestelijke salade die je heel goed kunt serveren in de maand december (de rest van het jaar is de salade ook lekker hoor).

 

Dressing

 

Een zelfgemaakt dressing is een fluitje van een cent en zoveel lekkerder dan de gekochte. En er zit een heel bijzonder ingrediënt in de dressing, namelijk Nigellazaadjes*. Ik denk niet dat je die zaadjes in de supermarkt zult vinden. Ik koop ze altijd in een Turkse winkel. Deze zaadjes geven de dressing en daardoor ook de salade een hele bijzondere smaak. Mocht je ze niet kunnen vinden, vervang ze dan door maanzaadjes of zwarte sesamzaadjes.

 

 

Recept Kipsalade met cranberries en walnoten: