Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een toastje bij de borrel.

 

Kip

 

Ik ben gek op kip en misschien daarom staan er wel aardig veel kiprecepten op de site. Ben geboren en getogen in Barneveld, daar zal mijn liefde voor kip wel vandaan komen. Vooral als beide opa’s kip c.q. eierhandelaren waren. Je had vroeger de slogan: ‘kip, het meest veelzijdige stukjes vlees’ en dat is ook zo. Je kunt zoveel kanten uit met kip. Een hele gebraden kip (toch wel een van mijn favorieten), of welk deel van de kip dan ook, er is altijd wel een lekker recept voor te bedenken. Je kunt het zo gek niet verzinnen, kipvleugels, kipkluifjes, drumsticks, kipfilets, kipdijfilets, kipgehakt of kippenlevertjes en ik heb er een recept voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van Yakatori kipspiesjes, Kipsaté, Pittige kipvleugels of Massaman curry met kip.
Als jij ook zo gek bent op kip, zoek de rest van de kiprecepten dan maar eens op.

 

Maar nu deze kipsalade. Deze is gemaakt van restjes van een gebraden kippetje die ik gebruikt had voor deze Kipsalade met asperges en krieltjes. Voor deze salade had ik alleen de kipfilets gebruikt. En dan blijf je nog met restjes zitten. Omdat ik bijna niets weggooi in de keuken, was het een goed excuus om er een lekkere salade van te maken.
Het is ook nog eens een verantwoorde salade, omdat ik voor de saus yoghurt gebruikt heb in plaats van mayonaise.
Dus mocht jij nou wat kip over houden van een gebraden kip, of bijvoorbeeld een kipfiletje, maak dan snel deze lekkere salade.

 

Tips:

 

Als je niet van koriander houdt, vervang dit dan door peterselie of bieslook.
Wilt je deze salade maken voor op een toastje, snijd dan alles heel fijn.

 

 

Recept Kipsalade met ras-el-hanout: