Als je geen tajine hebt, bereid je deze Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade in een grote braadpan.
Deze Kiptajine met honing en pijnboompitten is ook erg lekker.
Als je geen tajine hebt, bereid je deze Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade in een grote braadpan.
Deze Kiptajine met honing en pijnboompitten is ook erg lekker.
Bestrooi de kipdelen met de ras-al-hanout kruiden en peper en zout.
Bak ze in een grote braadpan of tajine in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
Voeg de uien en knoflook toe en bak deze even mee.
Voeg de tomatenpuree, citroenstukjes bak kort mee, zodat de tomatenpuree iets kleurt.
Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de amandelen toe.
Leg een deksel op de pan en stoof de kip in 30-35 min. zachtjes gaar. Kijk na 20 min. of er voldoende vocht in de pan zit en vul eventueel aan met wat heet water.
Bulgursalade: Kook de bulgur 8-10 minuten in de bouillon op een laag vuur, als de bulgur gaar is giet dan af.
Doe de maïskorrels, stukjes tomaat, lente-ui en koriander in een grote schaal. Doe de warme bulgur erbij met citroensap en een scheut olijfolie en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.