Ben je gek op knoflook? Dan heb ik een heerlijk broodje voor je. Deze knoflook roombroodjes met kaas zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om bij een soep te serveren. Broodjes gevuld met roomkaas met verse kruiden en knoflook erin en daarna gedoopt in zelfgemaakte knoflookboter, dit wil je proeven!

 

Knoflook

 

Ik koop mijn knoflook altijd bij boer Karin van Polderknoflook. Hoe vreemd is het dat wij knoflook in de winkel kopen die bijvoorbeeld uit China komt, terwijl er zulke heerlijke verse knoflook uit de rijke kleigrond van de Flevopolder komt? Deze polderknoflook is een heerlijke kwaliteitsknoflook met een intense smaak en geur. Super vers natuurlijk en daardoor zo lekker.
Ze teelt witte en rode knoflook. Het verschil tussen rode en witte knoflook is dat de rode nog intenser van smaak is dan de witte, zegt Karin.

 

Ben jij ook zo dol op knoflook? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten met knoflook in de hoofdrol voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Gekonfijte knoflook
Spaanse knoflook kip
Sardientjes met knoflook
Bospeen geroosterd in boter en knoflook
Paddenstoelen met knoflook
Aioli
Kippenvleugels met knoflook en tijm
Aardappelpuree met kaas en knoflook
Knoflooksoep van gepofte knoflook
In de oven gepofte knoflook
Polderkip met polderknoflook
Gekaramelliseerde knoflooktaart

 

Klinkt goed toch? Probeer ze allemaal!

 

Hoe kan je knoflookadem neutraliseren?

 

Knoflook …. heerlijk, maar hoe kom je van je slechte adem af als je knoflook gegeten hebt? Eén manier om de nare lucht van knoflook te vermijden is om in ieder geval de kiem (het hart) uit de knoflook snijden. Gebruik altijd verse knoflook, die geeft de minste geur af. En hoe fijner je de knoflook snijdt of perst, hoe sterker de ademgeur dan is. Verwerk daarom liever wat (grotere) plakjes knoflook in je gerechten.
Hier lees je de tips om de knoflookadem neutraliseren.

 

 

Recept Knoflook roombroodjes: