Deze knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed. Dit is gewoon een geweldig basisrecept voor het maken van een smakelijke, bevredigende soep en ik hoop dat je er je eigen soep van gaat maken.
In deze meest vreugdeloze maanden zijn we geneigd in winterslaap te gaan. Maar deze soep met groenten uit het seizoen met groene currypoeder en kokosmelk kan jouw dag weer opfleuren.

Knolselderij en koolraap currysoep

 

Seizoensgroenten

 

Als je graag met de seizoenen mee eet, is het ook allemaal een stuk voordeliger.
Boerenkool, prei en kolen zijn betrouwbare stand-by-producten en vinden het niet erg als het koud is. Maar graaf een beetje dieper (excuseer de woordspeling) en je zult aardperen, stevige koolrapen en paars blozende knolrapen vinden.
In de categorie ‘het is misschien niet mooi maar wel lekker’ zit knolselderij. Het is een knobbelige knol, maar een wel een veelzijdige groente.

 

Knolselderij

 

Geschild en in dunne plakjes gesneden, je kunt hem rauw eten en genieten van de selderijsmaak. Pureer het alleen of met aardappelen om er een heerlijke puree van te maken. Of maak een klassieke remoulade van knolselderij: een romig, knapperig mengsel van mayonaise, mosterd en een vleugje citroen.
Zoek bij het winkelen naar een gladdere knolselderij met minder worteltjes, omdat deze gemakkelijker schoon te maken en te snijden zijn.
Zodra je het geschild en in plakjes gesneden hebt, doe je hem in water met een flinke scheut citroensap. Dit zorgt ervoor dat de groente niet bruin wordt.
Hoewel knolselderij een natuurlijk product is in salades, kan hij zich ook prima handhaven als soep. Voeg wat currypoeder en kokosmelk toe en je hebt een romige vegetarische soep.

 

Koolraap

 

De koolraap behoort tot de familie van de kool. Anders dan de andere koolsoorten, groeit deze dikbuikige knol onder de grond. Koolraap en knolraap worden vaak door elkaar gehaald, maar het zijn twee verschillende groenten. Koolraap heeft een ruwe groengele/paarse schil en wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. En is net zoals diverse andere koolsoorten rijk aan vitamine.
De gele, geurige knol heeft een zachte, zoetige en unieke aromatische smaak.
Probeer ook eens deze heerlijke Koolraappuree met zwarte knoflook, Tempura van koolraap, Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter of een Frittata met koolraap.

 

Tips:

 

Als de koolraap niet in het seizoen is, vervang dit dan door een andere knol. De knolselderij is wel het hele jaar door verkrijgbaar.

Ik heb Thai green currypoeder (Jonnie Boer) gebruikt in deze soep. Je kunt het eventueel vervangen door groene currypasta.

Wil je er een vegetarische soep van maken, laat de kip dan achterwege.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Knolselderij en koolraap currysoep: