Deze Knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed.
Ik heb ook nog een lekkere Pastinaak knolselderijsoep recept voor je.
Deze Knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed.
Ik heb ook nog een lekkere Pastinaak knolselderijsoep recept voor je.
Snijd de knolselderij en koolraap in dikke plakken. Verwijder de schil. Snijd de plakken in blokjes.
Smelt de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en knoflook zacht en lichtbruin.
Doe dan de currypoeder erbij en bak dit even mee.
Voeg de knolselderij- en koolraapblokjes. Bak alles nog eens enkele minuten op een vrij laag vuur. Giet de bouillon in de pan en kook ongeveer 20 minuten tot de groenten zacht zijn.
Voeg de kokosroom toe in de pan en pureer de soep met een staafmixer.
Serveer de soep met kipfilet, kiemgroente en pinda’s.
Bianca Koreman
juni 2, 2019 @ 5:25 pm
Hoe vaak komt het voor dat je op zondag in de groentela kijkt en denkt, ok, welk soepje past daarbij? Dan google en op deze pagina terecht komt en blijkt dat alle ingrediƫnten in huis zijn. Het was redelijk eenvoudig en erg lekker. Ik heb wel kleine stukjes kipfilet meegekookt ipv reepjes gedaan, maar verder prima stevig soepje. Aanrader.
Hanneke de Jonge
juni 2, 2019 @ 7:46 pm
Hallo Bianca, wat leuk om te lezen. Heel fijn om te vernemen, dankjewel. Groetjes, Hanneke
Kor de Jonge
december 21, 2019 @ 7:44 pm
Hi Hanneke,
Tot tweemaal toe heb ik jouw soep voor een grote groep gemaakt en beide keren veel enthousiaste reacties gekregen. Erg lekker. De laatste keer heb ik wat limoen blaadjes meegekookt wat je een klein beetje proefde maar niet overheersend. Ook lekker!
Dank voor het fantastische recept!
Hanneke de Jonge
december 22, 2019 @ 9:15 am
Hi Kor, wat leuk om dit te vernemen en nog wel van een naamgenoot. Dankjewel voor je enthousiaste reactie. Met culinaire groet, Hanneke de Jonge