Deze romige knolselderijsoep met chorizo en salie is een absolute topper! Het pittige van de chorizo en de salie gaan zo goed samen met de smaak van knolselderij.

 

Knolselderij

 

De knolselderij is een stevige knol die je waarschijnlijk alleen maar kent van in de erwtensoep. Hoewel het een echte wintergroente is, kan je de knolselderij het hele jaar kopen. Als je een knolselderij koopt, let er dan wel op dat hij stevig is en zwaar is. Onder de lichtbruine dikke schil zit wit vruchtvlees met heel veel smaak.
Deze groente is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond. De knol zit vol met vitamines, mineralen en voedingsvezels. En het bevat heel weinig calorieën.

 

Misschien heb je nog nooit een knolselderij gekocht omdat je niet wist wat je met deze knol moest maken of omdat je niet wist hoe je deze schoon moet maken. In de foto gallery vind je allemaal foto’s waarin ik je laat zien hoe je een knolselderij* het beste kunt snijden. Je hebt wel een groot en scherp mes nodig om aan de slag te gaan. Dus de volgende keer geen smoesjes meer, maar dit knolletje gewoon kopen en er deze heerlijke soep mee maken.

 

En niet alleen deze heerlijke soep kan je ervan maken, deze knol is ontzettend veelzijdig. Rooster het eens in z’n geheel in de oven of op de barbecue. Snijd het in plakken en maak een knolselderij steak. In een puree is deze groente ook heel erg lekker. Maar rauw verwerkt in de bekende remoulade salade is de knolselderij lekker pittig en knapperig.
Redenen genoeg om de knolselderij te ontdekken.

 

Tips:

 

Voor deze soep heb ik een middelgrote knolselderij gekocht. Hiervan hield ik ongeveer 500 gram knolselderijblokjes over.
Koop wel een lekkere en pittige chorizoworst voor op de soep.
In plaats van (slag)room kan je ook melk gebruiken, maar room maakt de soep wel extra lekker.
Als je groentebouillon gebruikt en geen chorizo op de soep doet, heb je een vegetarisch soepje. Misschien kan je vegetarische chorizo of spekjes gebruiken dan, maar dit geeft waarschijnlijk niet die mooie rode olie die je over de soep wilt lepelen.

 

 

Recept Knolselderijsoep met chorizo en salie: