Wij zijn koffieleuten en moeten de dag echt wel met koffie beginnen. Niet alleen met een paar koppen koffie, maar het liefst ook nog in het ontbijt verwerkt. Deze koffie, banaan en cashew smoothiebowl is daar zo’n voorbeeld van. Met dit power ontbijtje heb je een kickstart van jouw dag.

 

Koffie

 

Gebruik wel een lekkere sterke koffie voor deze smoothie. Wij hebben een Nespresso apparaat en ik bestel de cups meestal online bij een de Koffiecentrale. Niet alleen verkopen zij koffiecups die geschikt zijn voor Nespresso apparaten, maar ook koffiebonen, gemalen koffie, andere capsules en zelfs biologische koffie. Daarnaast ook heel veel lekkere theesoorten en natuurlijk koffieapparatuur.

 

Ontbijt

 

Als je ’s morgens een goed ontbijt nuttigt, heb je de rest van de ochtend geen ‘lekkere’ trek en daardoor geen snaaimomenten. Daarom is het ontbijt toch wel een belangrijke maaltijd van de dag. Meestal maak ik het ontbijt ’s avonds al klaar en zet dit in de koelkast, zodat ik ’s morgens niet hoef na te denken wat ik zal ontbijten. Voor mij is dit een prima oplossing. Probeer het eens, het werkt echt!

 

Smoothiebowl

 

Een smoothiebowl is een dikkere versie van een smoothie. Meestal worden dezelfde ingrediënten gebruikt als in een smoothie, maar omdat het fruit bevroren is en door de toevoeging van de cashewnoten en havervlokken ontstaat er een dikke smoothie. Schenk dit in een mooi kommetje en top het af met iets lekkers en je hebt een heerlijk ontbijt.
Op de site kan je nog meer lekkere smoothiebowls vinden, zoals deze Blauwe bessen proteïne smoothiebowl.

 

Voorbereiding

 

Omdat je cashewnoten gebruikt in plaats van melkproducten is deze smoothie lactosevrij. Week de cashewnoten en de havervlokken wel de avond ervoor in water en laat dit de hele nacht staan. Het resultaat is een lekkere smeuïge en dikke smoothie.
Zet de avond ervoor twee kopjes sterke espresso en laat dit afkoelen voor dit recept.

 

Recept Koffie, banaan en cashew smoothiebowl: