’s Avonds flans ik meestal een ontbijtje voor ons klaar en zet dat in de koelkast voor de volgende morgen. Dan staat er in de ochtend iets lekkers klaar voor ons in de koelkast en kunnen we daarna gelijk aan de slag. Zo had ik deze koffie chiapudding met pindakaas gemaakt, maar er geen foto van geschoten. Dit ontbijtje was zo lekker dat ik jullie dit niet wilde onthouden, dus hebben we het nog maar een keer gegeten zodat ik er een foto van kon maken. En dat was helemaal geen straf.

 

Chiapudding

 

Chiapudding vind ik een goede start van de dag. Je maakt het ’s avonds klaar in een paar minuutjes en ’s morgens staat er iets lekkers klaar en heb je er geen werk aan. Chiazaadjes moet je in principe weken in een vloeistof (zoals yoghurt) waardoor ze uitzetten en zachter worden. De zaadjes zullen in je maag uitzetten en hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en daalt je eetlust, waardoor je einde ochtend geen trek krijgt om te gaan snaaien. Chiazaadjes bevatten heel veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering. Ook verbeteren ze de gezonde bacteriën in de darmen. Redenen genoeg om regelmatig een chiapudding te nuttigen in de ochtend, toch?
Hier kan je nog verder lezen waarom chiazaadjes zo goed voor je zijn.

 

En omdat het zo goed voor je is, geef ik je hierbij nog een heerlijk chiapudding receptje, namelijk deze Chiapudding met mango.

 

 

Recept Koffie chiapudding met pindakaas: