’s Avonds flans ik meestal een ontbijtje voor ons klaar en zet dat in de koelkast voor de volgende morgen. Dan staat er in de ochtend iets lekkers klaar voor ons in de koelkast en kunnen we daarna gelijk aan de slag. Zo had ik deze koffie chiapudding met pindakaas gemaakt, maar er geen foto van geschoten. Dit ontbijtje was zo lekker dat ik jullie dit niet wilde onthouden, dus hebben we het nog maar een keer gegeten zodat ik er een foto van kon maken. En dat was helemaal geen straf.

 

Chiapudding

 

Een chiapudding is een van mijn favoriete ontbijtjes geworden om te maken. Het is supergemakkelijk te bereiden, smaakt geweldig, heeft geweldige vezels en voedingsstoffen uit de chiazaadjes en kan heel goed in de koelkast bewaard worden. En deze keer heb ik er een koffie chiapudding met pindakaas van gemaakt, aangezien koffie en pindakaas een heerlijke combinatie is!

 

Dit recept heeft serieus maar zes ingrediënten nodig. Alles wat je nodig hebt is koffie, chiazaadjes, yoghurt, melk, ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt, maar elke melk is geschikt voor het recept. Voeg vervolgens de pindakaas en eiwitpoeder toe.
Zodra je alles hebt gemengd, laat je het een paar uur of een nacht in de koelkast staan en het is klaar om van te genieten.

 

Ik hou ervan om het klaar te hebben staan in de koelkast voor wanneer ik een ontbijtje of tussendoortje wil. Het is vullend, boordevol eiwitten en geeft je het gevoel dat je een ongezonde pudding eet, maar in werkelijkheid is het vrij gezond en voedzaam.
Dit is een supergemakkelijk en snel recept voor een chiapudding en het is gezond en boordevol eiwitten en vezels!

 

Chiapudding vind ik een goede start van de dag. Je maakt het ’s avonds klaar in een paar minuutjes en ’s morgens staat er iets lekkers klaar en heb je er geen werk aan. Chiazaadjes moet je in principe weken in een vloeistof (zoals nu koffie) waardoor ze uitzetten en zachter worden. De zaadjes zullen in je maag uitzetten en hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en daalt je eetlust, waardoor je einde ochtend geen trek krijgt om te gaan snaaien.

 

Chiazaadjes bevatten heel veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering. Ook verbeteren ze de gezonde bacteriën in de darmen. Redenen genoeg om regelmatig een chiapudding te nuttigen in de ochtend, toch?

 

Tips:

 

Hier kan je nog verder lezen waarom chiazaadjes zo goed voor je zijn:

En omdat het zo goed voor je is, geef ik je hierbij nog meer heerlijk en bijzondere chiapudding receptjes voor jou, wat dacht je van deze:

Chiapudding met matcha en kiwi
Spirulina chiapudding met bramen
Schwarzwalder kirsch chiapudding
Peanut butter jelly chiapudding

Voor extra zoetigheid kan je nog dadels in stukjes gesneden mengen door de chiapudding.

 

 

Recept Koffie chiapudding met pindakaas: