In de zomer is het lekker om jezelf of je familie te verwennen met een milkshake. En omdat ik van die heerlijke cold drip coffee mocht ontvangen van Batavia coffee, ben ik aan het experimenteren gegaan. Zo had ik al een koffie kokos smoothie gemaakt en omdat ik nog van die heerlijke coconut drink in de koelkast had staan, is het nu een Koffie kokos milkshake
geworden. Ik heb voor deze koffie kokos milkshake de Salvadoran España cold drip coffee gebruikt. Deze koffie uit centraal Ethiopië kenmerkt zich door volle, diepe tonen van chocolade en karamel met lekkere tonen van citrus.

 

Kokosijs

 

Het maken van een milkshake is niet moeilijk, je hebt alleen wel een goede blender nodig. Eentje die het ijs bijvoorbeeld wel aankan. Deze milkshake is niet echt geschikt voor kleine kinderen omdat er koffie inzit, dus alleen voor diegene die koffie drinken en lekker vinden. Wil je er helemaal een volwassen milkshake van maken, doe er dan een scheut(je) kokoslikeur in zoals bijvoorbeeld Malibu.
Als je geen kokosijs kunt vinden, dan zou je dit zelf kunnen maken maar je kunt ook gewoon roomijs gebruiken. Hier vind je mijn recept voor Curaçaose kokosijs, voor het geval je toch wilt wagen aan ijs maken.

 

Zorg er wel voor dat de koffie en de melk goed koud zijn voordat je deze milkshake maakt.