Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een paar Valentijnsrecepten op de site plaatsen. Er staan er al heel veel op, maar ja deze romantische dame wil er nog meer maken. Deze koffiecocktail met Amarena is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik had nog een halve pot met Amarena kersen in de koelkast en ook nog koude koffie op het aanrecht staan. Dit bij elkaar gedaan, dat was al lekker. Maar een beetje likeur erin zou ook wel lekker zijn…..

 

Parfait d’Amour

 

Wat een prachtige naam voor een likeur hè? Ik was er al op jonge leeftijd (ik denk een jaar of 17) gek op. Die paarse kleur en de naam van de likeur sprak zo tot de verbeelding, dit moest ik vroeger stiekem proberen. Na een paar slokjes al teut natuurlijk en mijn moeder hartstikke boos op mij! En toen ik die likeur na heel veel jaren zag staan in de slijterij moest en zou ik hem kopen. Daar staat die fles dan te pronken op mijn likeurtafeltje en heel af en toe gaat de dop eraf om in een drankje, zoals deze heerlijke cocktail, verwerkt te worden. Ik noem het daarom maar een Valentijns cocktail, mooi donkerrood van kleur en met en likeur erin die perfecte liefde heet, moet het wel op Valentijnsdag gedronken worden!

 

En ik heb nog veel meer lekkere drankjes voor deze dag, wat dacht je bijvoorbeeld van:
Bloedsinaasappel gin cocktail, zo rood als de liefde
Feestelijk bramen Prosecco cocktail, ook zo mooi rood
Parfait d’Amour cocktail, jaja daar is die lekkere likeur weer
Bosvruchten sorbet in rosé bubbels, ook een heerlijke cocktail om een romantisch etentje mee af te sluiten.

 

Tip:

 

Als je de likeur op deze manier schudt in de cocktailshaker, krijg je al een mooi schuimlaagje op de likeur. Maar omdat wij het als nagerecht dronken, heb ik er nog wat slagroom op gelepeld. Hoeft niet, maar is wel erg lekker.

 

 

Recept Koffiecocktail met Amarena: