Deze kokosyoghurt met banaan en bruine suiker is een super makkelijk receptje, maar oh zo lekker. Je kunt het eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het. Het grappige is dat bruine suiker op yoghurt gaat karameliseren waardoor er een krokant laagje op de yoghurt ontstaat. Een soort crème brûlée waar je geen brandertje bij nodig hebt.

 

Natuurlijk kan je dit ook met Griekse yoghurt maken. Daar kan je dan eventueel nog wat geraspte kokos doorheen mengen voor de extra tropische smaak. Als je er dan ook nog havermout door mengt, heb je een heerlijk ontbijtje.
Je hebt diverse soorten kokosyoghurt in de supermarkten liggen. De ene is een yoghurt met een kokossmaak en de andere is een zuivelvrije yoghurt gemaakt van kokosmelk. Deze laatste is uitstekend geschikt als je een koemelk allergie hebt.
In plaats van banaan is deze kokosyoghurt ook heerlijk met ander tropisch fruit zoals ananas, mango, lychees en/of passievrucht.

 

Kokosyoghurt

 

Je kunt kokosmelk ook heel makkelijk zelf maken. Hiervoor heb je twee blikjes kokosmelk nodig, een yoghurtmaker, agar agar en yoghurtculturen. De agar agar is om de yoghurt dikker te maken.
In mijn blog: Niets smaakt beter dan zelfgemaakte yoghurt kan je lezen hoe je zelf yoghurt kunt maken.
Ik heb in dit recept de zelfgemaakte kokosyoghurt gebruikt en daar doorheen nog wat kokosrasp geroerd voor wat extra smaak.

Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker

 

 

Recept Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker: