Komkommer in Zoetzuur

Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger.
Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk veel scherper dan de rijstazijn.

Ik heb de komkommer bij deze Biet en bonenburgers gebruikt.

 

Recept Komkommer in Zoetzuur:

Komkommer in zoetzuur. Zoetzuur zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan dat je het kant en klaar koopt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 1 uur 7 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 100 ml rijstazijn
  • 3 el rietsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de azijn met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Snijd de rode peper in dunne ringen en voeg dit bij de azijn.
  • Snijd met een dunschiller (of kaasschaaf) dunne lange linten van de komkommer.
  • Voeg de komkommer bij de warme azijn en laat afkoelen.
  • Zet daarna in de koelkast.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating