Koude Erwtensoep met Kruidenolie

Deze koude erwtensoep met kruidenolie is heel erg geschikt om te serveren op een warme zomeravond. Lekkere frisse soep met een prachtige groene kleur. Ik heb er een lekkere kruidenolie bij gemaakt van munt en peterselie. Munt en erwtjes zijn goede vriendjes van elkaar. Maak de soep van verse erwten of als je die niet kunt vinden of het teveel werk vindt, gebruik dan erwten uit de vriezer.
Bedenk wel ruim van te voren dat je deze soep wilt maken, hij moet namelijk afkoelen en dan nog in de koelkast verder koud worden. Het mooie hiervan is dat je de avond zelf geen werk aan dit soepje hebt.

 

En nog zo’n heerlijke koude soep voor een warme dag is deze Yoghurtsoep met komkommer

Koude erwtensoep met kruidenolie. Deze koude erwtensoep met kruidenolie is heel erg geschikt om te serveren op een warme zomeravond.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 klontje boter
  • 1 bosje lente-ui
  • 300 ml kippen (of groente) bouillon
  • 500 gr erwten (diepvries)
  • peper en zout
  • 250 ml Griekse yoghurt

Kruidenolie

  • 15 gr verse munt
  • 10 gr peterselie
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de lente-uitjes glazig.
  • Voeg de bouillon en de erwten toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat ongeveer 3 minuten heel zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen de kruidenolie: pluk de blaadjes munt en peterselie van de stengels en doe ze in een blender. Voeg de citroenrasp en een beetje zout toe.
  • Giet er een scheut olijfolie bij en meng tot een mooie gladde kruidenolie. Schenk dit in een potje. (Afgedekt blijft de olie wel een paar dagen goed in de koelkast).
  • Als de soep afgekoeld is pureer deze dan samen met de yoghurt mooi glad in een blender.
  • Zet de soep een paar uurtjes in de koelkast om goed koud te worden.
  • Serveer de soep in (4) kommen 0f (6) glaasjes en druppel er wat kruidenolie over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating