Deze krabbetjes uit de oven worden gekruid met een droge rub, vervolgens geglaceerd met barbecuesaus en gegaard tot ze zacht en heerlijk zijn. Het werkt met elke combinatie van dry rub en barbecuesaus. Wist je dat jij barbecuerestaurantwaardige krabbetjes kunt maken in jouw eigen keuken? Nou, dat kan! Je hebt alleen een goed recept nodig en daar komen wij om de hoek kijken. Dit beproefde recept produceert malse, sappige krabbetjes die je keer op keer wilt maken.

 

Krabbetjes

 

Wat zijn krabbetjes? De meeste jongeren kennen krabbetjes niet. Soms worden ze nog aan erwtensoep toegevoegd. Vroeger aten we krabbetjes langzaam gesudderd in een pan. In de supermarkt zie je nauwelijks nog krabbetjes liggen, maar mijn online slager Beef&Steak verkoopt ze wel.
Spareribs en krabbetjes lijken op elkaar, maar zijn toch niet helemaal hetzelfde. Wanneer de ribbetjes van de lende van het varken worden gesneden, heten ze spareribs. Het vlees is mager en mals. Als je nog dichter bij het borstbeen komt, worden de ribbetjes echte ribben, dit zijn de ‘krabbetjes’. Er zit veel meer vlees aan deze ribben, maar ook wat meer vet.

 

Het is vreemd dat krabbetjes zo weinig meer gegeten worden, terwijl ze juist zo lekker zijn. Krabbetjes zijn spotgoedkoop en hebben veel smaak. Ze hebben wel een langere bereidingstijd nodig dan spareribs. Je kunt ze natuurlijk ook behandelen als grote spareribs.

 

Krabbetjes kunnen gerookt, gegrild of gebakken worden. Ze worden meestal gekruid, vaak geserveerd met een barbecuesaus en ze zijn geweldig op de barbecue.
Voor dit recept heb je echte krabbetjes nodig, dus geen spareribs. Krabbetjes bevatten meer vet dan de spareribs en hebben daardoor meer smaak. Eerlijk gezegd, vind ik ze lekkerder dan spareribs. Ook omdat er veel meer vlees aan zit.

 

Droge rub

 

Ik heb de American barbecue kruidenmix van Euroma gebruikt, maar je kunt ook je eigen rub samenstellen of jouw favoriete barbecuekruiden gebruiken. Kruid het vlees rondom en laat het dan een paar uur of een nacht marineren.
Daarna bestrijk je ze rondom met barbecuesaus en grill je ze nog ongeveer 10 minuten.

 

Maak je maaltijd compleet met een van deze traditionele bijgerechten:

Koolsla
Maïs ribbetjes
Gepofte aardappelen
Zelfgemaakte frieten

 

 

Recept Krabbetjes uit de oven: