Nou ik heb toch een feestelijk borrelhapje voor de feestdagen. Een krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Ziet dat er niet gezellig en feestelijk uit? Maak het in de vorm van een Kerstkrans en dit hapje staat te shinen op de borreltafel met de feestdagen.

 

Kaas

 

Gebruik wel een stevige roomkaas, en niet zo’n hele dunne. Daarnaast kan je kaassoorten gebruiken die jij lekker vindt. Ik had nog een stuk oude Cheddar kaas liggen en heb die erdoor gedaan samen met een stukje gerijpte chèvre. Maar je kunt ook oude kaas, Parmezaanse kaas of zelfs blauwe kaas gebruiken. Rasp de harde kazen wel met een fijne rasp, dat is lekkerder en dit mengt wat fijner door de roomkaas. Ik vind het lekker om een kaas erdoor te raspen die veel smaak heeft, zoals een belegen of oude kaas.

 

En daarnaast kan je van alles door de kaas mengen. Ik heb nu gedroogde cranberries en pecannoten gedaan omdat ik dit echt vind passen met de feestdagen. Maar je kunt ook een Italiaanse variant maken met bijvoorbeeld fijngesneden zongedroogde tomaatjes, olijven en verse basilicum.
En kruiden die je ook gebruikt kunt zijn peterselie, lenteui, fijngehakte tijm of rozemarijn.

 

Borrelhapjes

 

Als je een kaasliefhebber bent, is dit een echte traktatie voor jou. En het is ook nog eens een mooie decoratie voor op tafel. Zeg nou zelf, deze kerstkrans op tafel ziet er toch superleuk uit? De feestdagen zijn gezellig om met elkaar te vieren en lekkere borrelhapjes horen daar bij voor mij.
Ben jij ook zo gek op kaas? Ik heb ook nog heerlijke Kaaskoekjes voor je en natuurlijk nog veel meer lekkere borrelhapjes. Zoek ze maar eens op onder tapas/hapjes.

 

Tips:

 

Het kaasmengsel blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast, mocht je overhouden of de krans ver van tevoren willen bereiden.
Voor dit recept heb ik een kleine tulband van 17 centimeter doorsnee gebruikt.
Het recept voor de rozemarijnzout* vind je hier.

 

Recept Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten: