Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!

 

Krieltjes

 

Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. En als je gek bent op kaas en wel van een beetje pit houdt, is dit jouw aardappelgerecht.
Het is een leuk bijgerecht op een feestelijk etentje, maar zal het ook goed doen bij de barbecue.
Krieltjes of krielaardappelen zijn mini aardappelen. Koop en kook ze wel met schil, dat is het lekkerst.
Vaak worden kleine voorgekookte en geschilde aardappelballetjes ook als krieltjes verkocht, maar dit zijn vaak grote aardappelen die zo klein gesneden zijn. Die bedoel ik dus niet met krieltjes, maar gewoon de kleine aardappeltjes met schil.

We eten steeds minder aardappelen, omdat men denkt dat het niet gezond zou zijn. Maar aardappelen zijn een belangrijke bron van koolhydraten en bevatten ook nog eens vitamine B6, C en ze zitten vol met vezels. Daarom kan je best wel een aardappeltje op zijn tijd nuttigen, niets mis mee.

 

Kaas

 

Gebruik voor dit recept Parmezaanse kaas of Pecorino. En dan niet de geraspte kaas die je in een zakje kunt kopen in de supermarkt, maar een heel stuk kaas wat je lekker zelf raspt.
Zowel Parmezaanse kaas als Pecorino komen uit Italiƫ. Met het verschil dat Parmezaanse kaas van koemelk en Pecorino van schapenmelk gemaakt wordt.
Beide kazen hebben behoorlijk wat smaak en zijn ook aardig zout. Daarom hoef je vaak geen extra zout toe te voegen aan gerechten als je deze kazen gebruikt.

 

Als je dit gerecht lekker vond, heb ik ook nog een heerlijk recept voor Orzotto Cacio e Pepe voor jou.

 

 

Recept Krieltjes Cacio e Pepe: