Dit is zo simpel maar oh zo lekker hapje. Je kunt het bijna geen recept noemen en je hebt maar drie Ingrediënten nodig voor deze kroepoek met roomkaas en kaviaar hapjes. Serveer er een glas champagne bij en je avond begint al feestelijk. Verwen je lief ermee of speciale gasten die je te eten krijgt.

 

Kroepoek

 

Koop wel een kroepoek met een neutrale smaak, dus geen pittige kroepoekjes. De kaviaar maakt de smaak van dit luxe hapje, dus geen extra smaakjes eraan toevoegen. En kijk op de zak of het wel een schuitje is, zodat je deze makkelijk kunt vullen.
Natuurlijk kan je dit ook op een toastje serveren, maar zeg nou zelf dit ziet er toch wel heel erg leuk en feestelijk uit, nietwaar?

 

Kaviaar

 

Kaviaar is een delicatesse en wordt het zwarte goud genoemd. Het zijn de eitjes van een steur. De meeste kaviaar komt uit Rusland of Iran. Omdat de steur dreigt uit te sterven is de kaviaar bijna onbetaalbaar geworden. Als jij je het veroorloven kan, koop dan de echte kaviaar, zo niet dan kan je de imitatiekaviaar kopen. Deze komt niet van een steur en mag daarom geen kaviaar heten. Het zijn echter wel viseitjes. De rode zalmkaviaar of oranje forelkaviaar is ook een goed alternatief.
En er bestaat ook een vegetarische kaviaar gemaakt uit algen.

 

Borrelhapjes

 

Borrelhapjes doen het altijd goed met de feestdagen. Een glaasje wijn of champagne met daarbij een hartig hapjes, gaat er goed in. Serveer niet teveel of te zware hapjes, je gaat daarna waarschijnlijk uitgebreid dineren en dan wil je niet al vol zitten van de hapjes.
Wij zijn er gek op en daarom heb ik ook diverse borrelhapjes/tapas op de site staan. Zoek ze maar eens op.
En nog zo’n lekker hapje bij een glas champagne is bijvoorbeeld deze Gerookte zalmdip met mierikswortel.

 

Recept Kroepoek met roomkaas en kaviaar: