Een feestelijk ontbijtje voor een speciale dag. Serveer kwark met geroosterde druiven als ontbijt of zelfs heerlijk als nagerecht. Door de druiven te roosteren met de honing worden ze nog zoeter en de smaak nog intenser. Rooster ze de avond ervoor en schep ze de volgende ochtend op een glas of schaaltje met kwark.

 

Druiven

 

Er zijn witte en blauwe druiven, ik heb de zoete blauwe pitloze Sable druif voor dit receptje genomen. Dit is een heerlijke zoete druif. Maar je kunt ook een andere druifsoort gebruiken, als ze maar pitloos zijn.
Druiven bevatten niet zoveel vitamine C, maar wel heel veel voedingsvezels en antioxidanten. Ze zijn erg gezond en lekker om zo te eten of om te verwerken in een gerecht zoals deze.
Druiven hebben een gunstig effect op jouw bloedsuikerspiegel, een goede reden om regelmatig wat druifjes te eten.

 

Ontbijt jij wel?

 

In mijn blog ontbijt jij wel, kan je lezen dat een goed ontbijt het halve werk is! Als je niet ontbijt, krijg je zo halverwege de morgen krijg ontzettende trek. Grote kans is dat je dan een koekje of iets anders bij de koffie gaat nemen om deze trek te stillen.
Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, dit je de hele dag blijft achtervolgen en je ’s middags ook weer een dip kunt krijgen waardoor je sneller geneigd bent te gaan snaaien.

 

Een gezonde start van de dag levert je veel voedingsstoffen en geeft jou nieuwe energie om de hele morgen goed door te komen.
Maar hoe ziet een gezond ontbijt eruit?
Denk aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, die zorgen ervoor dat jouw motortje blijft draaien. En variatie is het toverwoord, dus probeer zoveel mogelijk verschillende ontbijtjes uit. En als je denkt dat je geen tijd hebt ’s morgens om dit klaar te maken, zet het dan de avond ervoor klaar. Zo kan je heel goed overnight oats, een chiapudding, een smoothie, gezonde muffins, etc. van tevoren bereiden. Op de site vind je heel veel verschillende soorten lekkere ontbijtjes. Zoek ze maar eens op onder de categorie Ontbijt.

 

Kwark

 

Zuivelproducten zoals kwark bevatten eiwitten en vetten die jou weer een gevuld gevoel geven. De kwark kan je vervangen door Griekse yoghurt en neem gerust de volle kwark of yoghurt.

 

 

Recept Kwark met geroosterde druiven: