Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het gerecht. Staat niet alleen heel erg leuk op het bord, maar geeft ook nog extra smaak.
Als je geen daslook kunt vinden, gebruik dan bieslook en een half teentje knoflook voor de smaak.

 

Lamsvlees eet je het liefst rood/rosé. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht en blijft het vlees supermals. Bak daarom de filet kort aan en laat het een tijdje rusten in aluminiumfolie. Haal het vlees minimaal een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

 

Rozemarijnzout*

 

Van verse rozemarijn heb ik heerlijke zout gemaakt. Ideaal om over lamsvlees te strooien en ook heerlijk over gebakken aardappeltjes. Hoe je dit ook kunt maken, lees je hier.