Lamsrack met Zwarte Knoflookmarinade

In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt.

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Deze marinade is niet alleen lekker op lamsvlees, maar natuurlijk ook op elk ander soort vlees zoals steak, kip of zelfs op vis. Het milde van de knoflook, het zuurtje van de azijn en het zoete van de honing. Daarbij nog een beetje pit van de gerookte paprika…..yep een heerlijke en veelzijdige marinade. Omdat lamsvlees en rozemarijn zo goed samen gaan heb ik nog een beetje rozemarijnzout erbij gedaan.
Serveer deze lamsracks met zwarte knoflookmarinade samen met gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Lamsrack is het karbonaadje van het lam maar dan aan één stuk. Je braad het dus in z’n geheel, waardoor het vlees lekker rosé blijft van binnen. En dat wil je ook, rosé is dit lamsvlees het lekkerst en het meest mals. Natuurlijk kan je de rack ook in koteletjes snijden, maar persoonlijk vind ik dat zonde.

Lamsvlees

Wij zijn de laatste tijd helemaal verslingerd aan lamsvlees. Dit vlees is zo lekker mals! Probeer eens deze lamsfilet, zo lekker zacht.

Ben jij ook zo dol op lamsvlees? Klik dan even hier voor meer informatie.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Lamsrack met Zwarte Knoflookmarinade:

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade. Serveer eens dit bijzonder stukje lamsvlees. Zo lekker mals, dat moet je echt eens proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 lamsracks (800 gr)
  • 6 teentjes zwarte knoflook
  • 4 el balsamico azijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 tl rozemarijnzout
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Haal het vlees uit de verpakking en dep het goed droog met keukenpapier.
  • Verwijder de schilletjes van de knoflook en doe dit in een mengbeker of blender. Doe de azijn, olijfolie, honing, rozemarijnzout en gerookte paprikapoeder erbij en mix dit.
  • Smeer de lamsracks rondom in met de marinade en dek het af met huishoudfolie.
  • Laat minimaal vier uur marineren of nog liever de hele nacht.
  • Haal de lamsracks een uur voordat je ze gaat bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te kunnen komen.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Zet een grote bakpannen met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Rooster de lamsracks aan beide kanten goudbruin in deze pan.
  • Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal in de oven. Rooster de lamsracks ongeveer 10-15 minuten in de oven voor medium rare of 20 minuten voor rosé.
  • Haal de lamsracks uit de oven en laat onder een vel aluminiumfolie ongeveer 5 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating