In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt.

 

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Deze marinade is niet alleen lekker op lamsvlees, maar natuurlijk ook op elk ander soort vlees zoals steak, kip of zelfs op vis. Het milde van de knoflook, het zuurtje van de azijn en het zoete van de honing. Daarbij nog een beetje pit van de gerookte paprika…..yep een heerlijke en veelzijdige marinade. Omdat lamsvlees en rozemarijn zo goed samen gaan heb ik nog een beetje rozemarijnzout erbij gedaan.
Serveer deze lamsracks met zwarte knoflookmarinade samen met gebakken aardappeltjes en een groene salade.

 

Lamsrack is het karbonaadje van het lam maar dan aan één stuk. Je braad het dus in z’n geheel, waardoor het vlees lekker rosé blijft van binnen. En dat wil je ook, rosé is dit lamsvlees het lekkerst en het meest mals. Natuurlijk kan je de rack ook in koteletjes snijden, maar persoonlijk vind ik dat zonde.

 

Lamsvlees

 

Wij zijn de laatste tijd helemaal verslingerd aan lamsvlees. Dit vlees is zo lekker mals! Probeer eens deze lamsfilet, zo lekker zacht.