Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo ook granaatappelmelasse die ik toch wel regelmatig gebruik. Deze is heerlijk in dit gerecht Lamsschenkels met granaatappel. Als je een tajine hebt, gebruik deze dan hiervoor.
Als je geen granaatappelmelasse kunt vinden, gebruik dan 400 ml granaatappelsap en verminder de bouillon dan met 400 ml.
Met de granaatappel had ik wat pech, de pitjes waren niet zo mooi rood als ik gehoopt had.
Ik heb het vlees in een tajine bereid, maar je kunt het natuurlijk ook in een grote braadpan bereiden.

 

Serveer deze lamsschenkels met granaatappel een lekker stuk Turks brood of een Tabbouleh salade.

 

Lamsvlees

 

En nog zo’n heerlijk gerecht met lamsvlees is deze Indiase lamsnek curry. Probeer dat ook eens! Hier vind je nog meer tajine recepten.