Lasagne met zalm en spinazie

Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie dan heb ik een heerlijk recept voor jou. In een heerlijke lasagne met zalm en spinazie komen deze drie bij elkaar en ik kan je verklappen dat het een perfecte combi is. Laagjes romige spinazie met daartussen plakjes verse zalm en afgetopt met lekker veel kaas. Deze lasagne wil je proeven!

 

Lasagne

 

Lasagne is een ovenschotel gemaakt van dunne pastavellen. Deze Italiaanse klassieker is al eeuwenoud en kent vele variaties. Maar de bekendste en waarschijnlijk de meest authentieke is die met een Ragù vulling (gehakt in tomatensaus), een bechamelsaus en kaas, die wij lasagne Bolognese noemen. Ik kwam erachter dat ik deze niet eens op de site heb staan, dus die hebben jullie nog tegoed van mij.

 

Tegenwoordig kan je de lasagnevellen vers kopen in de supermarkt, dat scheelt weer een hoop tijd. De gedroogde soorten moeten namelijk eerst gekookt worden of hebben veel langer in de oven nodig voordat ze gaar zijn.
Ik vermoed dat deze meeste Italianen de klassieke lasagne eten, maar buiten Italië wordt erop los gevarieerd.

Ook ik heb zo mijn eigen lasagne variaties gemaakt, wat dacht je van deze:

 

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas
Lasagne met prei en walnoten
Pulled pork lasagne
Pompoenlasagne met salie
Lasagne met paddenstoelen en kaassaus
Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella
Lasagne met groene asperges en erwten
Open Lasagne met paddenstoelen en Roquefortsaus

 

Zalm

 

Ik heb vier verse zalmfilets voor dit gerecht gebruikt. Deze gaan er rauw in en worden gaar in de oven. Ik denk dat gerookte zalm ook lekker zal zijn, gebruik dan een stuk minder of geen zout omdat deze zalm al zout genoeg is.
Ik zou wel verse zalm gebruiken en liever niet uit de diepvries. Die zijn namelijk aardig nat als ze ontdooid zijn en dat komt de lasagne niet ten goede.

 

Spinazie

 

Ook heb ik verse spinazie gebruikt en dit even van tevoren gekookt. Je kunt wel diepvries spinazie nemen en deze ruim van tevoren laten ontdooien. Neem dat wel bladspinazie en niet de fijngehakte.
Zalm en spinazie is sowieso erg lekker bij elkaar. De dille en citroen gaan ook heel goed samen met de zalm, gebruik dit daarom wel.

 

 

Recept Lasagne met zalm en spinazie:

Lasagne met zalm en spinazie. Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie? Dan heb ik dit heerlijke recept voor jou. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr spinazie
  • 2 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takken dille
  • ½ citroen
  • 300 gr verse roomkaas
  • 100 ml room
  • 500 gr zalmfilets
  • 250 gr verse lasagnevellen
  • 2 bollen mozzarella
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in.
  • Spoel de spinazie schoon en kook het in ongeveer 5 minuten. Giet af en laat afkoelen en uitlekken. Snijd de spinazie dan fijn en doe het in een grote kom.
  • Snijd de lente-uien in hele dunne ringen, rasp de knoflook, hak de dilleblaadjes fijn en rasp de gele schil van de citroen. Doe dit bij de spinazie in de kom.
  • Doe de roomkaas en room erbij en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met lekker veel peper en een beetje zout.
  • Snijd de zalmfilets in dunne plakjes en snijd de mozzarellabollen in plakken.
  • Verdeel een lepel van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een laagje lasagnevellen.
  • Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel en daarop de helft van de zalmplakjes. Leg hierop nog een laag lasagnebladen en lepel de rest van de spinazie en zalm erop.
  • Dek dit af met de rest van de lasagnevellen en verdeel de mozzarella en kaas hierover.
  • Zet de schaal in de oven en bak de lasagne 40-45 minuten in de hete oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating