Dit is een limoen slush puppy met een kick. Er zit namelijk een heerlijke fles Boomsma Limoen likeur ontvangen in de Foodybox Lente van Kroon op het Werk. Heerlijk drankje voor een warme dag, of serveer het als tussengerecht of nagerecht tijdens een etentje op een zwoele avond.

 

Dit wordt voor mij het zomerdrankje, dat kan ik jullie nu al verklappen. Heerlijk verfrissend en met een lekkere kick van de likeur. Zie mezelf als zitten in de tuin met een glaasje van dit goddelijke spul in mijn hand. Cheers! Laat de zomer maar komen.

 

Boomsma Limoen

 

Deze lichtgroene likeur is van Nederlandse afkomst. Lekker fruitig van smaak gemaakt van limoenextract en destillaat uit de ketels van Boomsma. De fles heeft 50 cl inhoud en het alcoholpercentage van deze frisse likeur is 28%.

 

Slush Puppy

 

Een Slush Puppy of Slush Puppie is een drankje wat oorspronkelijk in de VS is bedacht. Het bestaat uit een bevroren basis met een smaakmaker. Het is dus een soort ijsdrankje gemaakt van water gemengd met siroop in verschillende smaken. Door het constant roeren van het mengsel blijft het ijs erg fijn waardoor je het met een rietje kan drinken.
Het Engelse woord slush, is papperige sneeuw.

 

Hoe maak je het?

 

Je kunt een slush puppy maken door aanmaaklimonade te mengen met water en dit in een zipper bag te doen. Rits het goed dicht en doe het in de diepvries. Kneed het zakje elke half uur om grote klonten ijs te voorkomen.
Of je raspt of hakt ijsklontjes fijn, doe dit in een glas en schenk een siroop naar smaak over.
Ik heb Sprite (light) in ijsklontzakjes gedaan en dit bevroren in mijn keukenmachine fijngehakt samen met limoensap en -rasp en de limoen likeur.
Je kunt het natuurlijk ook zonder de likeur maken van de kids. En voor jezelf: doe er zoveel en weinig likeur in als je lekker vindt.

Tip:

Ik heb nog meer heerlijke ijskoude drankjes voor je op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Frozen watermeloen cooler?

 

 

Recept Limoen Slush Puppy: