Deze Limoncello cream cocktail met citroenijs kan je als nagerecht serveren of als een heerlijk drankje op een warme zomermiddag of avond drinken. Het is een unieke cocktail gemaakt van een heerlijke Limoncello cream van Pallini.

 

Limoncello cream

 

Deze zalige Limoncello cream is een romige citroenlikeur gemaakt van Limoncello en verse kokosolie. Het is een fris, zijdezacht puur product, gemaakt zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen. Daarnaast is het ook nog vegan, lactose- en glutenvrij.
De firma Pallini maakt al sinds 1875 natuurlijke Limoncello’s. De Limoncello wordt gemaakt van Sfusato citroenen die alleen aan de Amalfi kust groeien. Ze worden met de hand geplukt en meteen verwerkt. En nu is er de heerlijke Limoncello cream likeur. Lekker om zo ijskoud te drinken of te verwerken in een cocktail.
Deze likeur is verkrijgbaar bij diverse supermarkten, slijterijen en online (bol.com) voor € 14,99 (350 ml).

 

Cocktail

 

Deze frisse zomerse cocktail is een floating cocktail. Een ijsje en drankje in één gecombineerd. Een heerlijk verkoelend drankje op een warme dag. Als je op zo’n dag eigenlijk zin hebt in een verkoelend drankje en een ijsje hebt, maak dan deze cocktail. Het is dus een cocktail of alcoholvrij drankje met een bol ijs erin. En niet zomaar een bol ijs, maar een heerlijke bol gemaakt van citroen sorbetijs, de Limoncello cream en als extra smaakmaker een beetje oranjebloesemwater. Dit schep je in een mooi glas en hierop schenk je bruisend water of als je van zoet houdt kan je er sprite of 7-up op.
Deze cocktail bevat niet al te veel alcohol, wil je het nog wat sterker maken dan kan je nog wat wodka toevoegen.

 

Je kunt dit drankje een beetje vergelijken met een spoom. Dit ijskoude drankje wordt als tussengerecht geserveerd bij een meergangen menu. Het zou de smaakpapillen neutraliseren. Het is een schuimende sorbet gemaakt van sorbetijs, vruchten, vruchtensap en wijn en/of champagne. De bekende Italiaanse scroppino is eigenlijk ook een spoom.

 

 

Recept Limoncello cream cocktail met citroenijs: