Ik mocht in de herfst Foodybox o.a. een fles Villa Massa Limoncello en gebakbodems van Jos Poell ontvangen. Omdat zondag ons toetjesdag is, wilde ik deze twee combineren in een nagerecht. Het zijn heerlijke en simpel te maken Limoncello gebakjes geworden. Eigenlijk wilde ik het recept niet uitschrijven, maar omdat ze zo lekker waren heb ik dit toch maar gedaan. Dan kunnen jullie ze ook eens maken.

 

Limoncello

 

De populaire Italiaanse Limoncello wordt gemaakt van biologische citroenschillen, alcohol en suiker. Deze gele likeur komt oorspronkelijk uit de omgeving van de Amalfikust. Je drinkt deze likeur ijskoud en dat is erg lekker na het eten. De typische citroensmaak is lekker friszuur maar ook zoet.

 

De Limoncello van Villa Massa wordt gemaakt met de natuurlijke ingrediënten en volgens het ambachtelijke en originele familierecept van voorouders. De schil van de Sorrento citroenen zijn dik en rijk aan essentiële oliën en dit geeft de Limoncello van Villa Massa haar authentieke, zachte en frisse smaak.

 

Een ongeopende fles Limoncello gaat heel lang mee, een geopende fles kan je het beste bewaren in de vriezer, hierdoor is de likeur ook lang houdbaar. Limoncello is lekker om ijskoud te drinken na een etentje, maar je kunt het ook gebruiken in een heerlijke cocktail zoals deze Limoncello lavendel cocktail of Tropische mango Limoncello cocktail. Of maak er een zalig nagerecht van zoals een Limoncello Tiramisu met frambozen of Syllabub met Limoncello en citroen. Stuk voor stuk heerlijke receptjes om te proberen met een fles Limoncello.

 

Gebakbodems

 

Met de krokante gebakbodems van Jos Poell maak je in een handomdraai heerlijke gebakjes. Lekkere knapperige bodems met een laagje citroenroom erop en als finishing touch de pitloze blauwe druifjes* gekookte in Limoncello. In plaats van de druiven kan je ook blauwe of rode bessen nemen, lijkt me ook erg lekker.
Heerlijk gebakje bij de koffie of als nagerecht.

 

 

Recept Limoncello gebakjes: