Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en daar heb ik al een heerlijke Limoncello lavendel cocktail van gemaakt. Er zat nog een beetje in de fles en het was warm……je raadt het misschien al, ik heb er ijs van gemaakt. Een zalige Limoncello ijs zonder ijsmachine gemaakt en jij kan dit ook thuis bereiden. IJs is nog nooit zo hemels lekker geweest!

 

Limoncello

 

Wij zijn gek op Limoncello en daarom was deze fles aardig snel leeg. Lekker om ijskoud te drinken na het eten of er een Limoncello Spritz van te maken of die cocktail met lavendel. Maar met het laatste beetje Limoncello wat nog in de fles zat, wilde ik nog iets speciaal mee doen. Nou dat is gelukt hoor met dit heerlijke ijs. Het was alleen zo warm, dat het ijs tijdens het fotograferen onder mijn fototoestel smolt zoals je kunt zien. Goed excuus om dit ijs nog eens te maken (haha).

 

Ben jij ook zo gek op dit drankje? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor jou:

 

Limoncello Tiramisu met frambozen
Syllabub met Limoncello en citroen
Limoncello cream cocktail met citroenijs
Tropische mango Limoncello cocktail

 

Of je kunt ook zelf Limoncello maken, hoe je dat doet lees je hier.

 

Zonder ijsmachine

 

Heb jij geen ijsmachine, dan kan je toch nog zelf ijs maken. Met het basisrecept van opgeklopte slagroom met gecondenseerde melk, maak jij in een handomdraai ijs. Je moet wel even het geduld opbrengen om het te laten bevriezen in de vriezer.
Met deze basis kan je alle kanten uit, zoals ik nu gedaan heb met Limoncello en voor een extra citroensmaak nog wat lemon curd erbij.

 

Door het toevoegen van sterke drank, zal dit ijs niet super hard worden in de vriezer.
Mocht je geen sterke drank willen gebruiken, dan kan je voor de citroensmaak citroensap en rasp en citroen extract toevoegen.

 

 

Recept Limoncello ijs zonder ijsmachine: