Licht, romig en heerlijk, deze luchtige aardbeien fluff is het perfecte dessert of tussendoortje als je genoeg aardbeien in de vriezer hebt. Er is iets aan dit dessert gemaakt van aardbeien dat je doet watertanden; het is als een klein beetje van de hemel in een schaaltje. Het is geen ijs en ook geen milkshake of smoothie, het is een luchtige koude fluff. Deze fluff van aardbeien zal jouw zintuigen prikkelen.

 

Aardbeien fluff

 

Het fluffy gerecht komt oorspronkelijk uit Amerika. Maar daar maken ze het met een jello mix, crushed ijs, instant puddingmix, slagroom, aardbeien en marshmallow.
Dit is een veel eenvoudiger recept voor een luchtig aardbeientoetje. Je gooit drie ingrediënten in een keukenapparaat en met een paar minuten heb jij iets lekkers daaruit getoverd.

 

Ingrediënten

 

De truc is om bevroren fruit te gebruiken. Hiervoor heb je wel een krachtige foodprocessor nodig, die bevroren fruit aankan. Ik heb nu aardbeien gebruikt, maar je kunt elk soort bevroren fruit gebruiken wat jij lekker vindt, zoals bijvoorbeeld mango, ananas, frambozen, blauwe bessen, bramen of een combinatie hiervan.

100 ml koude vloeistof heb je nodig. Dit kan een (plantaardige) melk zijn of een limonade gemaakt van aanmaak of een frisdrank met de smaak van het fruit wat je gebruikt.

Proteïnepoeder, ik heb de smaak vanille gebruik. Maar als jij toevallig proteïnepoeder in de smaak aardbeien in huis hebt, is dat misschien nog lekkerder. Door de proteïnepoeder wordt het mengsel dus zo luchtig. En het maakt het ontzettend vullend, serveer het daarom in kleine schaaltjes of glaasjes.

 

Maken

 

Allereerst crush je het bevroren fruit in de keukenmachine. Dan voeg je de melk of limonade toe en laat je de machine even draaien tot alles gepureerd is. Nu voeg je de proteïnepoeder toe en laat je het apparaat net zolang draaien tot de vruchtenpuree verdubbeld is en lekker luchtig geworden is. Dit kan wel 5 tot 8 minuten duren.
Schep de fluff dan uit de machine en serveer het in kommetjes of glaasjes. Garneer het eventueel nog met een aardbei.

 

 

Recept Luchtige aardbeien fluff: