Ik lust geen oliebollen, maar als alternatief maak ik graag deze kleine luchtige ricotta bollen op oudejaarsavond. Ze lijken een beetje op luchtige donuts. Ik heb ze gevuld met gedroogde cranberries en chocodrops, maar je kunt er natuurlijk ook rozijnen, noten, etc. in verwerken.
Dus als jij ook niet van die zware oliebollen houdt, maak dan deze luchtige ricotta bollen.

 

Ze zijn supersnel gemaakt, je mengt het beslag en dit hoeft niet te rijzen. Je kunt dus gelijk gaan bakken. Dat vind ik ook al zo’n groot voordeel van deze luchtige ricotta bollen. Je kunt ze eventueel ook van tevoren bakken en daarna even opwarmen in de oven.

 

Oudjaarsavond

 

Wij blijven meestal thuis met oudjaarsavond, vanwege onze katten. Die zijn super bang voor het vuurwerk en daarom wil ik ze liever niet alleen thuis laten. Maar wat wel heel gezellig is, dat om 12 uur ’s nachts alle buren buiten zijn en elkaar gelukkig nieuwjaarwensen. Meestal belangden we dan wel bij een huis verderop, om samen met elkaar nog te toosten op het nieuwe jaar.

 

Ik heb nog wel enkele tips voor hapjes voor deze avond:
Deze Gin en Tonic appelbeignets zijn ook te lekker.
En als hartige hapjes kan ik jullie deze heerlijke Champignontapas aanbevelen. Champignons gebakken met een kruidensaus en een tempura van champignons met een heerlijke knoflooksaus. Stokbroodje erbij, heerlijk!

Bruschetta met verschillende toppings doet het ook altijd goed bij een glaasje Champagne.
Of een iets meer verantwoorde Rauwkost met een pittige wasabidip.
Er staan heel veel hapjes en tapas op de site, zoek hieronder bij recept zoeken en vind allerlei lekkere hapjes die je op Oudjaarsavond kunt serveren.

 

Champagne

 

Champagne is altijd lekker, maar zeker om het oudejaar uit te knallen. In deze blog lees je alles over champagne en de andere lekkere mousserende wijnen.

 

 

Recept Luchtige ricotta bollen: