Ik doe weer mee aan die leuke receptenswap oftewel de grote swiepswoepswap van die lieve Mandy van Mandyandmore. Deze keer ben ik gekoppeld aan Nicole van Cookies & Carrot Sticks . Ik heb haar recept Snelle bagels gekozen en noem ze Makkelijke volkoren bagels. Ik had namelijk nog een groot pak volkoren meel liggen uit de Flevourbox en wilde daar nog mee aan de slag. Dus in plaats van het zelfrijzend bakmeel van Nicole’s recept, heb ik voor het grote deel volkoren bakmeel gebruikt. En dat is wonderwel goed gelukt, al zeg ik het zelf.

 

Nicole heb ik eens ontmoet tijdens een bakevent van Homemade. En het is altijd leuk dat je een recept maakt van iemand die je kent. Nicole staat bekend om haar heerlijke banaanbrood recepten, ze heeft er namelijk heel veel op de site staan. Het was ook erg verleidelijk om niet de Red velvet banaanbrood te maken, die ziet er namelijk fantastisch uit. Maar ik heb voor de bagels gekozen, omdat ik ze nog nooit zelf gemaakt had. En ik moet zeggen dat dit recept super makkelijk en snel te maken is en je hier eigenlijk maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Klinkt goed toch?

 

Nicole heeft de bagels dus gemaakt met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt. Haar recept vind je trouwens hier.
Ik wilde gaan experimenteren met volkoren meel, ik dacht ik doe half om half. Maar het grote pak meel schoot uit en toen had ik al 175 gram volkoren meel op de yoghurt gestort. Kon dit er dus niet meer uitscheppen. Nou ja, de rest dan maar opvullen met het zelfrijzende bakmeel en voor de zekerheid nog wat bakpoeder toegevoegd. Vond het wel reuze spannend, maar het resultaat mag er zijn. Lekkere fluffy bagels, dit had ik echt niet verwacht.

 

Tips:

 

Als jij alleen volkoren bakmeel wilt gebruiken is dat natuurlijk prima.
De bagels zijn het lekkerst als ze warm uit de oven komen. Als je ze de volgende dag wilt eten, snijd ze dan doormidden er rooster de snijkanten even in de oven of een pan. Beleg ze dan met iets lekkers.

 

 

Recept Makkelijke volkoren bagels: